Лесен контрол на главоболието, причинено от лошото време

3899
Лесен контрол на главоболието, причинено от лошото време
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако имаме главоболие, обикновено пием хапче. Една от причините за главоболие са метеорологичните условия. Хората, които са особено чувствителни към времето страдат много, когато навън има силен вятър или настъпи рязка промяна в атмосферното налягане.

Главоболието не само влошава общото ни състояние, носи страдание, но и намалява качеството на живот. Не можем да работим пълноценно, не можем да си починем и трябва да пием хапчета.

Ето някои стратегии за облекчаване на главоболието

1. Масаж

При главоболие трябва спешно да се консултирате с лекар

На всеки се случва да изпита главоболие, обусловено от определени обстоятелства, било то болест, високо кръвно напрежение и др. Изключи...

Ако системно страдате от главоболие и практикувате масаж минимум 2-3 пъти в седмицата, тогава пристъпите ще се случват около 2 пъти по-рядко и ще са много по-слаби.

Масажите спомагат за нормализиране на кръвообращението и релакса. В резултат на това настъпва облекчение на спазмите – ключов фактор за болката.

Масажът на главата е приятна манипулация. Изпълнява се с нежни кръгови движения – от тила към челото. А биологично активната точка, която е отговорна за кръвното, е разаположена под тилната изпъкналост.

2. Разтягане

Стагнацията на кръвта в зоната на яката води до факта, че мускулите изтръпват и се втвърдяват. В резултат на това се появява болка от напрежение. В този случай е полезно да мачкаме шията, като ту повдигаме главата нагоре, ту я навеждаме, след това накланяме наляво и надясно, а на финала извършваме кръгови движения с главата. Важно: в края на всяко движение е полезно да извършите разтягащо движение с врата и да задържите врата и главата така за 10 секунди. След това - 5 сек. пауза и отново.

Имате ли тези симптоми? Вероятно страдате от мигрена

Мигрената е доста срещана причина за силно главоболие. Милини хора по света страдат от това заболяване. А според някои статистики женит...

3. Топлина - студ

Болката може да бъде с пулсиращ характер, като в този случай е препоръчително поставянето на лед/мокра кърпа на слепоочията – на това място се намират артериите, снабдяващи с кръв мозъчната кора. Леко понижаване на температурата ще съдейства за бързо облекчение на главоболието. Ако болката е притискаща, експертите препоръчват да се приложи топлина към задната част на шията - така ще се свали кръвното налягане.

4. Кофеин

Кофеинът има способността да свива кръвоносните съдове в мозъка, което може да предизвика мигрена. Следователно, желанието за кафе може да причини болка. Друг продукт - провокатор на главоболие - е черният шоколад, който има в състава си кофеин.

4. Откажете се да ядете суха храна

Ето я чудната смес, от която главоболието ще е само спомен

От всички болезнени състояния, които засягат човека, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...

Тъканите, които са около мозъка, са 90% вода и дехидратацията може да причини дразнене и болка на нервите. При недостигна течности в организма кръвта става гъста, което засилва болезнената реакция към метеорологичните условия. Препоръчително е да пиете 1,5 - 2 литра вода всеки ден. Определено пием твърда храна с вода.

6. Ядки, боб, джинджифил

Магнезият контролира притока на кръв към мозъка и кръвната захар. Той присъства в горните продукти. В комбинация с витамин В6 нормализира вегетативната нервна система и ограничава метеочувствителността. Консумацията на джинджифил помага при главоболие. Съдържа капсаицин, който блокира действието на съединенията, които провокират съдови възпаления и мигрена.

7. Микроклимат

Човекът не може да контролира климата. Но можем добре да си осигурим уюта в къщи. След тежък ден отделете време за почивка, включете приятна музика или дихателни упражнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com