Лесни трикове да освежим тънката коса

8507
Лесни трикове да освежим тънката коса
Снимка: iStock

Тънката коса е голям проблем за много жени. Тя визуално изглежда по-рядка, цапа се бързо, няма обем и трудно държи желаната форма въпреки стилизиращите средства, които използвате. За да я поддържате здрава и в добър вид, тя се нуждае от ежедневни грижи и подходящи природни и козметични продукти. Ето и няколко съвета, за това какво да правите за тънката си косата, за да бъде тя бляскава, жизнена и с обем.

Косопадът е един много често срещан проблем при хората с тънка коса. Причината за него обаче може да не само в дебелината на косъма и състоянието на косата, но и да се дължи на прическата, която поддържате, ако тя предвижда косата да се връзва и да бъде опъната и стегната с часове. Това причинява ежедневен стрес върху космените фоликули и така тя започва да пада и оредява. За да предотвратите това ви препоръчваме да промените прическата си, като така ще предпазите косата си от допълнително увреждане.

Модните аксесоари за коса тази пролет

Пролетта напомня за себе си не само в цветните градини, но и в цветята в косите на дамите. През този сезон прическите са свежи, а аксес...

Правилното миене на косата също е от съществено значение за нейното здраве. Тънката коса се цапа по-лесно и по-бързо, което предизвиква нуждата от по-честото й миене. Известни стилисти обаче са на мнение и съветват това да става не повече от 2-3 пъти в седмицата. Тази тяхна теза е подкрепена и от дерматолозите, защото според тях при честото миене на косата, се нарушава нейното естествено омазняване и така тя става по-суха.

Друг важен фактор е видът шампоан, който използвате за измиване на косата си. За тънката коса е добре да изберете мек и овлажняващ шампоан, без химикали, който добре ще почисти косата, ще я хидратира, но в никакъв случай няма да я направи по-суха.

Балсамът за коса също е добре да се използва при тънка коса, защото той придава блясък и премахва статичното електричество. Нанасяйки го по цялата дължина на косата, лесно можете да  премахнете заплитанията с помощта на гребен и след това да изплакнете с хладка вода. А за да задържите влагата в косата си и да я предпазите при нагряването й  при сушене, ви препоръчваме да използвате балсам без отмиване.

За да подобрите блясъка на косата си и тя да бъде жизнена и здрава е добре поне веднъж седмично да нанасяте подхранваща и хидратираща маска. На пазара се предлага голямо разнообразие от продукти, включително и за тънка коса, но ако решите, можете да си направите такава и вкъщи. Оставете я да действа 15-20 минути и измийте косата си.

НЕ причинявайте тези чести грешки на косата си

Миете косата си твърде често - или недостатъчно Почистването на косата ви повече, отколкото е необходимо, може да премахне естественит...

И още нещо! Винаги, когато имате възможност оставяйте косата си да изсъхне сама на въздух, без да използвате сешоар или преса. Така ще предотвратите увреждането й при сушене със сешоар или оформянето й с преса за коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли как се размножават костенурките?

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Проучване разкрива опасностите, които крият приложения за проследяване на менструация

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com