Лидл България отвори втори логистичен център у нас

10705
Лидл България отвори втори логистичен център у нас

Днес в с. Кабиле (до Ямбол) бе открит вторият логистичен център на Лидл България у нас. Лентата преряза премиерът Бойко Борисов заедно с Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на Лидл България. С откриването на центъра компанията създава нови 150 работни места в региона.

Министър-председателят пожела на добър час на складовата база, която ще поеме зареждането на магазините на Lidl в Източна България. Тази, в с. Равно поле, ще се грижи за доставките в Западна България.

"Логистичен център Кабиле е важна крачка в разрастването на Лидл България и утвърждаването на компанията като водеща на пазара. Складовата база е пример за мащаб, устойчивост и отговорност и отразява ангажимента ни да предлагаме на нашите клиенти винаги свежи продукти и характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена. Тази инвестиция е поредното доказателство, че Лидл България ще продължи да бъде сред водещите инвеститори и работодатели в страната“, коментира Милена Драгийска.

Логистичен център Кабиле е единствената логистична база в България, сертифицирана по стандарта BREEAM, ниво "Oтлично". При създаването й са използвани екологични и дълготрайни строителни материали. Оборудвана е със соларни панели, пълно LED осветление, както и система за управление на сградните инсталации. Така складовата база използва 30% по-малко енергия, отколкото ако бе проектирана като стандартна сграда.

Освен в новата база, Лидл България прави и други инвестиции в региона за над 1,5 млн. лева – сред тях са газопровод в с. Кабиле и бетонови панели за пътищата в община Тунджа. Компанията ще изгради и кръстовище пред логистичния център, локално платно за камиони и LED осветление на близките паркинги на магистрала "Тракия".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com