Любовната химия, без която няма как да имате здрава връзка

2259
Любовната химия, без която няма как да имате здрава връзка
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност сте чували, а може би и изричали израза „между двама души трябва да има химия, за да се получат нещата“. Онази химия, която се усеща от мига на запознанството и която може да бъде предпоставка за едно добро приятелство или за стабилна връзка. Хора, между които това привличане липсва, не биха могли да има каквито и да е отношения, особено любовни. Общото понятие химия всъщност се дели на три. Това са видовете химия, които непременно трябва да присъстват помежду ви, за да имате сериозната и пълноценна връзка, за която мечтаете.

Химия на физическо ниво – дали си допадате по външен вид. Това е първото нещо, което виждате един в друг. Често визията се оказва решаваща за последващата комуникация и опознаване. Физическата химия това е привличането между двама души. Него или го има, или го няма. То трябва да бъде взаимно, защото само тогава ще бъде създадена почва за развитие на бъдещи отношения.

Има ли бъдеще връзката ви? Ето как да разберете

Този въпрос измъчва всяка жена, която не е сигурна в чувствата, които изпитва мъжът до нея. За да разберете дали връзката ви има бъдеще...

Химия на духовно ниво – вашите ценности, граници, мечти, стремеж към израстване и развитие. И двамата трябва да се стремите към това. Ако единият иска да стои на едно място, вероятно ще дърпа другия надолу, а никой не би искал това. Всеки трябва да уважава ценности на другия. В трудна ситуация трябва да се наблюдава подкрепа. Духовна химия може да бъде наречено и вдъхновението, което всеки един получава всеки ден от другия. Мотивацията да бъдеш по-добър човек и заради самия себе си, и заради своя партньор. Мотивацията и да израстване заедно, постигайки мечтите си – и отделни, и общи.

Химия на интелектуално ниво – тя е предпоставка за свободното споделяне с човека отсреща. Доколко можете да се отпуснете, да разговаряте с часове, да споделите всичко, което желаете. Между вас трябва да се усеща лекота при общуването. Не е задължително, даже не е препоръчително да мислите еднакво за всичко. Важното е да можете да водите дискусия, да изразявате свободно мнението си, а не да се страхувате от реакцията на отсрещната страна. Двама души, които са заедно във връзка, трябва да умеят да говорят за абсолютно всичко помежду си без да се притесняват от ответната реакция. Дори тя да бъде негативна, с течение на разговора ще се постигне консенсус.

За да бъде пълноценна и красива една връзка, в нея трябва да присъства всички три вида химия. Дори една да липсва, в бъдеще това ще доведе до неразбирателства и проблеми. Уверете се, че между вас и половинката ви има всичко това. Само тогава отношенията имат светло бъдеще и могат да преборят всеки облак, който дръзне да се изпречи на техния хоризонт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...