Междузвезден обект се намира на дъното на Тихия океан

34672
Междузвезден обект се намира на дъното на Тихия океан
Снимка: iStock

Неотдавна Космическото командване на САЩ потвърди, че през 2014 г. космическо тяло от друга звездна система е рухнало в Тихия океан.

Както е добре известно, падането на метеорити върху нашата планета е сравнително често срещано явление и в това няма нищо тайнствено и загадъчно. Но за всички тях по презумпция се приема, че произхождат от Слънчевата система – тоест сравнително „отблизо“, измерено в космически мерки. В случая обаче имаме официално изявление от съвсем официална институция - каквато е американското Космическо командване, че обектът на дъното на океана е „гостенин“ от друга звездна система и представлява първият междузвезден обект, ударил Земята.

Физикът от Харвардския университет Ави Льоб дори не се побоя да заяви, че този метеорит, лежащ на дъното на океана, всъщност е с изкуствен произход и представлява образец на извънземна технология. Ако подобно изявление принадлежеше на поредния поклонник на теорията за НЛО – неидентифицираните летящи обекти, можеше и да не му се обърне особено внимание. Но когато такова изказване идва от университетски учен, то заслужава ако не друго, то поне сериозно замисляне.

Ученият анализирал подробно траекторията на космическия гост и установил, че той се е движел със скорост 216 000 километра в час - много по-бързо от всички метеорити и астероиди, циркулиращи в Слънчевата система. Именно това дало основание на Ави Льоб да твърди, че обектът идва от друга звездна система. Той смята, че някои компоненти на извънземните технологии биха могли да оцелеят, когато обектът навлязъл в земната атмосфера и се потопил в океана - и убеждава властите на САЩ да го търсят с магнитни устройства.

Това неизбежно ни припомня друг междузвезден гост от дълбините на Космоса, наречен „Оумуамуа“ - думата се превежда от хавайски като „пратеник“, който през 2017 г. се плъзнал покрай Земята със скорост 156 428 километра в час и продължил пътуването си. Дължината му била около 400 метра, той нямал класическите признаци на комета, нито обичайната за кометите опашка от прах и пара. С формата си на пура също не отговарял на категорията „астероид“. Льоб твърди, че тази „комета“ със странна форма, която преминала покрай Земята на 19 октомври 2017 г., е извънземен кораб, долетял до нас от междузвездните пространства. Ученият предполага, че обектът се е движел с помощта на слънчевия вятър. Редица негови колеги подкрепили теорията, че става дума за пилотиран изкуствен обект – макар през 2019 г. да било огласено официалното становище, че няма основание да се смята така.

Фактът, че нещо необичайно и мистериозно е паднало в океана, се доказва, макар и само косвено, от поведението на американските военни. Първоначално те потвърдили точното местоположение на падането на метеорита от друга звездна система. Обаче по-нататъшните опити на американски учени да проучат този уникален обект, изминал такъв невероятен път, се сблъскали с непреодолими препятствия, поставени от правителствените служби на САЩ - които засекретили ключова информация и не я пуснали в публичната база данни на НАСА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Появи се секретен военен доклад за НЛО, показван само на Конгреса на САЩ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com