Мишел Обама - внучка на робиня, господарка на Америка

7392
Мишел Обама - внучка на робиня, господарка на Америка

По-голямата част от афроамериканците с южнo потекло са потомци на роби. Първата дама на Съединените щати съвсем не е изключение. Испанското списание "Fuera de serie" направи истински фурор с новата си корица, на която представи госпожа Обама като цветнокожа робиня, предаде КРОСС. 

Америка, разбира се, беше скандализирана и обвини изданието в расизъм. Монтажът не е нищо повече от ексцентричен колаж, но това, което предизвика фурор сред цветнокожите в САЩ, се оказа заглавието "Внучка на робиня, господарка на Америка". 

Разследват полицай, искал да убие Мишел Обама

Американските власти разследват полицай, част от мотоциклетен ескорт на високопоставени представители на Белия дом, който отправял см...


В оригинал картината представлява цветнокожа жена, която е разголила гърдата си и се нарича "Портрет на една негърка". Тя е дело на френската художничка Мари-Гиймин Беноа.

Авторката на испанския колаж с лика на Мишел Обама заяви, че не се тревожи от негативните реакции на американците. Единственото, което наистина би желала, е да се оцени изкуството, макар и на Photoshop, и първата дама на САЩ да се докосне до творбата, която е вдъхновила.

Здравословната градина на Мишел Обама

Американките се запалиха по нова книга, която обещава да се превърне в бестселър. Става дума за дългоочакваното творение на първата дам...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com