Митовете за косата, в които мнозина вярват още

7127
Митовете за косата, в които мнозина вярват още
Снимка: iStock

Никак не е лесно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  уврежда при стилизирането. Това е почти невъзможно, тъй като всички методи на стилизиране и препаратите, които се използват доказано вредят на косата.

Не е тайна, че косата може да се увреди лесно не само при сушене със сешоар, но и вследствие честото миене, използването на преса или маша за оформяне.

Храните, които ще направят косата ни по-здрава и лъскава

Когато става въпрос за поддържане на здрава и блестяща коса, има няколко неща, които можете да направите. Планирайте подстригване на вс...

Оказва се, че тези притеснения в голямата си част са неоснователни. Коафьори правят на пух и прах митовете, които карат дамите да се ограничават в използваните средства за оформяне на причаска.

1.            Изсушаването на косата на въздух е за предпочитане пред сушенето със сешоар

Това се повтаря в почти всеки материал за грижа за косата. Това реално има логика и затова има и много привърженици. Според направени наскоро проучвания, естественото съхнене на косата вреди. Причината е, че косъмът за по-дълго време се излага на действието на водата и по този начин се увреждат протеините в състава му.

2.            Само сухият скалп има пърхот

Съвсем обратното е. Гъбични микроорганизми, които се хранят с мазнина, естествени масла и себум от скалпа причиняват пърхот. Проблемът с пътхота се задълбочава, когато скалпът се омазнява допълнително.

6 проблема, за които подсказва състоянието на косата

Според учените, всяка промяна във вида на косата може да подсказва сериозни отклонения от здравето. 1. Стресът (и гените) м...

3.            Косата расте по-бързо, ако се подстригва на 6 месеца

Косата расте толкова бързо, колкото е заложено в гените ви. Крайчетата на косата нямат никаква връзка с растежа. Космите никнат от скалпа. Колкото и често да подстригвате косата си, тя няма да започне да расте по-бързо. С изрязването на крайчетата само ще се отървете от нацъфтялото по космите.

4.            Косата побелява от стрес

Ако стресът е наистина шоков, възможно е да се случи това. В подобни шокови ситуации се отделя огромно количество стресов хормон, който може мигновено да промени пигментацията на космите.

Ежедневният стрес не може да повлияе на цвета на косата. Отново гените са отговорни за преждевременното стареене на косата.

Защо да изберете шампоан без сулфати, ако държите на здравата коса?

За здравата, бляскава и пълна с обем коса са важни не само начина на живот, храненето и грижата, но и елементарните навици като измиван...

5.            Прекалено честото връзване на косата на опашка, вреди

Оформянето на косата на конска опашка или на кок, независимо колко често се случва, не може да навреди на космите по никакъв нячин. Опасно е когато оформяте изключително стегнати плитки от косата си и ги оставяте така в продължение на дни, дори седмици.

Не се доверявайте сляпо на самозвани „стилисти“ по крайбрежните търговски улици, които ви предлагат да се преобразите с прическа тип „африкански плитки“. Плитките са смного стегнати, понякога подсилени с удължения, които допълнително ги утежняват и така увреждат косата. Да не говорим, че разплитането е истински шок за коста ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com