Модните грешки, които са в състояние да ви направят да изглеждате като "стара лелка". Кои са те ?

6901
Модните грешки, които са в състояние да ви направят да изглеждате като "стара лелка". Кои са те ?
Снимка: iStock

С напредване на възрастта човек трябва да обръща повече внимание на външния си вид и да се старае да не допуска грешки, които могат да го състарят. Дрехите са уникален начин да изразим себе си, но както може да привлечем одобрителни погледи, така може и да ни се подиграват зад гърба.

Често хората са подвластни на модата и носят дрехи, които са модерни, но които определено не им отиват. Според дизайнера Наз Махер има 6 често срещани грешки, които са в състояние да накарат дори една млада красива жена да изглежда като състарена лелка. Кои са те ?

Неподходящи цветове

Те са много важни и могат да добавят допълнителни години към реалните. Тъмните нюанси ни карат да изглеждаме по-стройни и прикриват несъвършенствата, но това всъщност не е баш така. Именно те са в състояние да направят визията тежка и скучна, особено ако заложите само на черно. Също така черният цвят точно до лицето състарява доста. Разбира се, това не означава, че трябва да отивате в другата крайност. Изберете спокойни, свежи цветове, които ще подчертаят вашата индивидуалност и ще ви освежат.

Неподходящи дрехи за фигурата

Има огромно разнообразие от стилове и цветове, но не всяка модна тенденция е подходяща за вас. Хубаво е да обърнете внимание на фигурата си и да носите дрехи, които я подчертават и в същото време прикриват несъвършенствата. В никакъв случай не носете огромно яке, само защото е модерно, ако в него изглеждате нелепо.

Носите само скъпи дрехи

Когато дрехите са от луксозни марки, то със сигурност ще успеете да покажете на околните, че разполагате с финансови средства. Но в същото време това ще насочи внимание и към годините ви. Затова модните специалисти съветват да се свесват скъпи дрехи с по-достъпни марки.

Аксесоарите ви са скучни

Те могат да добавят цвят и свежест към външния ви вид, стига обаче да изберете атрактивни такива. Повечето хора обаче се спират на класически и скучни аксесоари, които не са в състояние да освежат визията. Ако обаче използвате ярки и смели аксесоари, ще подчертаете своята индивидуалност и ще се подмладите.

Проявявате невнимание и немърливост

Стилът се изразява както чрез дрехите, така и чрез цялостния външен вид. Ако обаче изглеждате немърливо и небрежно облечени, рискувате да се състарите и да отблъснете хората. Много е важно да следите състоянието на косата, кожата и ноктите си. Винаги бъдете с маникюр, боядисвайте белите коси и се грижите за кожата си с козметика, която е подходяща за вашата възраст и типа кожа. Добре поддържаният външен вид създава впечатление за младост.

Избор на неподходящи обувки

Обувките са в състояние да променят визията и да я направят както по-модерна, така и по-скучна и за по-стара дама. Това не означава, че трябва постоянно да носите обувки на високи токчета, по-скоро трябва да изберете удобни обувки, които обаче отговарят на съвременните модни тенденции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка?

Това са растенията, които са защитници на личното щастие

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

На кой остров се намира вулкана Етна

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 13 - 19 май 2024

Отървете се от тях незабавно: 9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com