Може ли куче да победи вълк?

73521
Може ли куче да победи вълк?
Снимка: Вилина Петрова / Pixabay

Нека да разберем кои породи кучета на теория биха могли да победят своите вечни противници - вълците.

Алабай (азиатско овчарско куче)

Алабай отдавна е в помощ на хората, пази домовете и добитъка им от диви животни. Хиляди години "естествено" обучение (а според учените възрастта на породата е на 3000 - 6000 години). В продължение на векове азиатските овчарски кучета са защитавали селища от животни и хищници, живеещи в горите. Оттук идва узбекското име за тези кучета - "бурибасар" – в превод "вълкодав". Алабай е една от породите, които могат да победят вълк.

Какви са симптомите на бясно куче

Гамп (арменски вълкодав)

Породата Гамп са много спокойни, интелигентни и мощни животни (името им буквално се превежда от арменски като „мощни“). Според историците тази порода е защитавала семействата на своите собственици от други животни и хора в продължение на хиляди години. Кучетата също се наричат ​​ "вълкодав". Те не се характеризират с агресивно поведение в дадени ситуации. Отнася се към хората с грижа, а именно тяхната преданост го принуждава да е жесток с враговете си.

При среща с враждебно куче: Запазете самообладание

Руска Борзая

Може би това е една от най-известните породи в света с необичаен, величествен външен вид. Руските хрътки тежат сравнително малко за своя ръст, идеални са за лов от векове. Така например хрътките могат да развият скорост до 90 км в час – което е много повече от 50-60 км/ч , които развиват вълците.

Ирландски вълкодав

Спокойни, лоялни и предани кучета, вълкодавите се превърнаха в истински символ на Ирландия от много години. Келтските племена са използвали животни за защита и лов на големи хищници, откъдето идва и името „вълкодав“. В днешно време експертите не препоръчват на собствениците да обучават тези гиганти в умения за сигурност и отбрана. Въпреки внушителните си размери, ирландските вълкодави са едни от най-добродушните и любящи домашни любимци в света.

Знаете ли кое е най-малкото овчарско куче - Корги

Кавказка овчарка

От незапомнени времена тези кучета са смятани за идеални пазачи заради качествата на техния характер. Тази порода има тенденция да доминира, така че овчарските кучета обикновено се препоръчват за опитни стопани. Кавказката овчарка е една от породите кучета, които могат да победят вълк

Пиренейско планинско куче

Смята се, че тази порода кучета е била използвана за отглеждане на овце и защита на добитъка от хищници още през 18 век пр.н.е. Пиренейските кучета се борят както с вълци, така и с мечки и затова се радват на голяма популярност сред френските крале. Освен изключителна сила и смелост, животните показват отлични качества. Лоялни към собственика и страхотни приятели. Пиренейското планинско куче е в списъка на породите, които могат да победят вълк.

Бурят-монголски вълкодав

Въпреки плашещото му име, тези кучета имат изключително спокоен, дружелюбен характер. Те няма да реагират негативно на котки или на детски игри. Наричани са още хотошо (куче на двора) – от дълги времена придружавали хората, грижели се за тях и охранявали къщите им. Освен със солидния си размер, тази порода се отличава с невероятна скорост и ловкост, което им дава предимство, когато се сблъскат с вълк.

Кучето приятел на човека

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com