Знаете ли кое е най-малкото овчарско куче - Корги

30645
Знаете ли кое е най-малкото овчарско куче - Корги
Снимка: Csilla Ozsvath / Pixabay

Най-малкото овчарско куче е отлично решение за тези, които си мечтаят за куче, но не са могат да се сдобият с такова поради липса на място в апартамента. Corgi е тук и сега именно за тях.

Това малко куче притежава всички качества, присъщи на по-големите си събратя и роднини – смелост, лоялност, търпение. Това куче изпълнява безупречна функция за охрана и е чудесен пазач. Показва се като надежден спътник за деца и възрастни. С една дума - най-малкото овчарско куче.

История на породата корги

Знаете ли кое е най-малкото овчарско куче?

Най-малкото овчарско куче е отлично решение за тези, които си мечтаят за куче, но не могат да се сдобият с такова поради липса на място...

Уелското корги произхожда от Cardigan и е местна порода на Британските острови. Историците смятат, че далечните предци на тези малки породи кучета са обитавали територията на мъгливия Албион заедно с келтите, през 3 век пр.н.е.

Древните хроники свидетелстват, че през 9-11 в. кучетата били използвани за охрана на овце стада. Малкият размер позволява на корги лесно да влизат между краката на животните и да ги карат от едно пасище на друго.

Най-малкото овчарско куче - уелското корги

Ceredigion в Уелс отдавна е център за развъждане на малки овчарски породи кучета. Според името на територията породата получила името си от самия регион. По пропорции и физика кучетата приличат на друга уелска порода, пемброк корги. Дълго време кинолозите ги смятали за два подтипа от една и съща порода. През 1934 г. експертите официално признават разликите между Pembroke и Cardigan. Одобрен е стандартът за породата Cardigan Welsh Corgi.

Външен вид и характер

Признаците, че кучето ви иска да бъде оставено насаме

С повече хора от всякога, работещи дистанционно, нашите любими кученца получават повече внимание от нормалното. Докато някои породи се ...

Welsh Corgi се характеризира с удължено мускулесто тяло, къси крака и дълга, "лисича" опашка. Силуетът на животното е малко като лисица, благодарение на удължената муцуна с изправени триъгълни уши. Животът му по пасищата е оставил своя отпечатък, върху външния вид, физиологията, характер и поведение на животното.

Кучетата имат силно телосложение и мускулести крайници, което им позволява да са в движение дълго време. Леко извитите лапи осигуряват стабилност и помагат за бързо бягане. Компактните размери осигуряват пъргавината. Средни параметри на тялото варира:

тегло 14-15 кг;

височина 26-31 см.

Цялото тяло на кучето е покрито с гъста мека козина. Благодарение на структурата на казината понася замръзване и не се намокри по време на душ.

Какво може да подуши кучето ви, което вие НЕ можете?

Миризмата е част от естественото поведение на кучето, както инстинктивно за оцеляване, така и за осмисляне на света около тях. Типичния...

Стандартът за породата не определя ясно цвета на козината. Сред тях има представители в черно, червено, тигров цвят. През последните години се наблюдават и в тъмнокафяв цвят и синьо мерле (мрамор).

Какво още е типично за корги

Коргитата са известни със своята любознателна, игрива и весела природа. Те са много енергични и обичат да играят и да се разхождат. Те бързо запомнят командите и са в състояние да овладеят много трикове. Тези кучета обаче изискват постоянно внимание от страна на собственика им.

От самото начало е важно да посочите на домашния любимец мястото му в домашната йерархия. В противен случай лидерските качества на животното ще започнат да се проявяват в негативна перспектива, чрез упоритост и непокорство.

Корги са лоялни към други домашни любимци. Стават предани приятели на децата. Малки и неспокойни от кутрета, корги породата са най-подходящи за активни хора, спортисти, тийнейджъри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com