Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мързеливи сарми с кисело зеле

22 декември 2020, 09:57 часа

Трапезата ни на Бъдни вечер и Коледа е толкова отрупана с всякакви вкусотии, които понякога могат да ни отнемат дни, за да ги приготвим. Ако искате тази година да си спестите малко време, ви предлагаме рецепта за постни сарми, които спокойно можем да наречем „мързеливи“ и сега ще разберете защо.

Необходими продукти:

- 1 ч.ч. ориз

- 3 моркова

- 1 голяма глава лук

- кисело зеле

- червен пипер

- черен пипер

- сол

- олио

Начин на приготвяне:

И тук ще разберете защо сармите се наричат мързеливи – защото не е нужно да ги завивате една, по една.

Нарязвате на ситно лука и морковите, след което ги слагате в нагорещен тиган с мазнина, за да се запържат леко. Когато лукът стане прозрачен и морковите леко поомекнат, добавяте ориза с една и половина чаши вода. Намалявате котлона и оставяте ориза да ври и да попие водата, която сте сложили. Подправяте с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Отделно в една тава си нарязвате киселото зеле като за салата. Когато плънката ви на котлона е поела водата я изсипвате при нарязаното кисело зеле. Разбърквате всичко, добавяте още една чаена чаша вода и слагате във фурната да се пече на 180 градуса. Ако е необходимо в процеса не печене можете да добавите още мъничко вода, докато оризът не омекне и не се приготви.

Да ви е сладко!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес