Наблегнете на бицепса си с тези упражнения

1593
Наблегнете на бицепса си с тези упражнения
Снимка: Herolind08 / Pixabay

Тук ще говорим за важността да тренирате бицепсите си с помощта на собственото си телесно тегло. Поредица от упражнения, които ще изпъкнат бицепсите ни за по-малко от 2 месеца, ако тренираме старателно и поне 3 пъти седмично.

Бицепсът се намира в предната част на ръката и минава от лакътя до рамото. Той е средно голям мускул от човешката структура, който ако е добре развит и трениран, може да предотврати нараняване на други части на ръката. Укрепването на мускулите не само променя външния ни вид, но и подобрява здравето на тялото, особено на костите. 

Защо е важно да тренирате с телесното си тегло?

Тренирането със собствено тегло, вместо да използвате допълнително тегло (което също може да се направи) или да използвате специални уреди като във фитнес залите, има много предимства.

Развитието на мускулите заедно с телесното ви тегло е много по-бързо и по-видимо за по-кратко време, отколкото с оборудване за упражнения /дъмбели, гирички, щанги, гладиатори и др./. Освен това, благодарение на използването на нашето телесно тегло, ние работим върху всички мускулни групи. 

Най-добрите упражнения за бицепс

Всички тренировки изискват своето време. Така че малко търпение, много постоянство и след няколко седмици ще има невероятна физическа трансформация. 

- Лицеви опори

Типични лицеви опори в живота. Правили сме ги почти навсякъде - у дома, във фитнес залите, на поляната... Но ако искаме да тренираме ръцете и по-специално бицепсите, ще трябва да изпълним следното:

Лягаме хоризонтално, поставяме ръцете си под ъгъл от 90 градуса спрямо тялото и започваме да се изправяме бавно, като изпъваме ръцете, а не гърба и когато стигнем най-горното положение, задържаме за около 3-5 секунди и започваме да се спускаме обратно надолу. Не трябва да се докосва пода! Ръцете са натоварени през цялото време. Направете така 4 серии по 10-15 повторения или колкото можете.

Закуски за енергия преди и след тренировка

Закуските за енергия преди и след тренировка са важни за всеки, които обича да тренира сутрин, по време на обедната си почивка или вече...

- Удари

Тук ще се бием с въображаем враг. Можем да използваме и ръкавици, дори ако са за вдигане на тежести и удряне на боксова круша. За да бъдат ефективни за мускулите на ръцете, движенията трябва да са силни и бавни.

Отваряме краката на нивото на бедрата.

Свиваме леко коленете си, започваме да боксираме без да спираме движението. Представяме си врага пред нас и удряме във въздуха до пълно изчерпване на силите ни. 

Чрез това упражнение увеличаваме сърдечната честота, благодарение на което успяваме да изгорим много калории. Може дори да използвате по-леки гирички, които да държите в ръцете си, докато удряте.

Нужно ли е да увеличите храната, ако увеличите и тренировките

Спортът е един от задължителните компоненти за стройна фигура, здраво тяло и разбира се, здрав дух. Физическата активност ни помага за ...

Набирания

Всички знаем какво представляват набиранията, защото са фантастични за показване на добре очертани ръце. 

Т се правят, като поставите ръцете си на ширината на раменете и се опитате да повдигнете брадичката си над лоста. Трябва да останете в това положение за няколко секунди и след това бавно да се спуснете и така нататък, докато не изчерпите силите си. Тук също може да правите по 4 серии по 10-15 повторения или до пълна умора.

Не забравяйте, че преди всяка тренировка трябва да направите 10-15 минутна загрявка!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com