Надали някой се сеща, че пакетчетата от чай имат тези 10 приложения

7969
Надали някой се сеща, че пакетчетата от чай имат тези 10 приложения
Снимка: iStock/Guliver

Пиенето на чай може да се превърне в следобеден или сутрешен ритуал, комбинират с интересен разговор или с оставане насаме със себе си. Тази напитка има редица ползи за здравето, но днес ще обърнем внимание на частта, която обикновено изхвърляме – пакетчето чай. За какво може да го използвате?

За свеж дъх – лошият дъх често е следствие от прием на определени храни, пушене, прием на лекарства и т.н. Обикновено така се образуват бактерии в устата. За да се отървете от лошата миризма, сварете повторно две или повече пакетчета чай. След като изстине изплакнете устата си с чая. Може да го правите всеки ден след хранене.

За освежаване на уморени очи – ако сте подпухнали и имате нужда от почивка, направете малка пауза и поставете пакетчета чай върху затворените си очи. Може да ги поставите в хладилник преди това, за да са студени. Не се тревожете, ако заспите с тях, ще се събудите в много по-свеж вид.

При акне – ако страдате от акне, най-напред почистете добре кожата на лицето. Сложете пакетче чай и оставете за 10-15 мин. Най-добър за целта е чаят от ройбос.

Срещу изпотени крака – ако страдате от прекалено потене на стъпалата, може да се отървете от проблема, ако преди лягане оставите краката си в съд с вода за 15 мин. В тази вода трябва да има и пакетчета чай.

За избледняване на синини – за целта ще ви бъдат полезни пакетчетата черен чай. Те свиват кръвоносните съдове, отговорни за синините. Нанесете пакетчетата върху засегнатото място, оставете за 20 мин. Може да повторите процедурата по-късно.

За почистване – използвайте пакетчета чай, за да почистете добре кухненските повърхности, дървените мебели, прозорци, огледала, дори пода. Подсушете след това и се насладете на чистотата у дома.

При изгаряне от слънце – как да успокоите кожата след слънчево изгаряне, ако не с пакетчета чай. Ако пък цялото тяло е изгоряло, може да си вземете хладка вана с пакетчета чай в нея.

При порязване – може да спрете кървенето при малка раничка с пакетче чай. Положете го на мястото, за да облекчите и да намалите нараняването.

При рани в устата – напоете пакетче чай във вода и го захапете. Това ще ускори процеса по заздравяване на раничките в устата.

Против лоша миризма – всички знаем как след рязане на лук или чистене на риба миризмата остава дълго след това. Премахнете я с пакетче чай. Поставете в коша за боклук или в хладилника, за да неутрализира миризмата. Може да ароматизирате и колата с пакетче лавандулов чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...