Най-ценните житейски съвети на баба Ванга, актуални и днес

9512
Най-ценните житейски съвети на баба Ванга, актуални и днес

Легендарната Баба Ванга, известна като „Нострадамус на Балканите“ заради нейните предсказания, е давала на всеки, появил се пред прага на дома й, най-различни съвети как да се живее здравословно, вдъхвала е надежда у отчаялите се, изцерявала е много хора от най-различни болести… Ето част от тези съвети, останали актуални и днес.

Относно цветята: не ги късайте, защото така те плачат… Не късайте и клончета или люляк, защото дървото, въпреки че има други клончета и цветове – страда… Цветята са живи същества, пълни със сила и енергия, с които ще ви зареждат, когато им се любувате; те ще ви говорят нежно и успокоително и са като малки слънчица, действайки пречистващо и ободряващо… По това как растат и цъфтят у дома ви ще разберете, доколко обичта и уважението трайно са се настанили там… Не купувайте откъснати цветя и не ги подарявайте – с това ще привнесете скръб, а не радост у хората, защото откъснатите цветя плачат като малките деца. Билките са обаче растенията, които лекуват хората, но само онези от тях, коити са намерили „своите“ билки, защото за всяка болка си има билка… Природата – чрез билките – влиза и изцерява болния организъм! Кой как да се лекува е написано от Природата – чрез нейния език говори самия Бог!

Относно болестите: не се страхувате от тях, имайте вярата, че ще се изцерите, защото без нея нищо няма да ви помогне… Помнете, за отчаянието няма лек… Чудеса се правят от медицината, но и от Бог! Най-важното е да се знае точната диагноза – тогава ще е ясно дали природните церове или медицината ще помогнат.

Здравословни съвети: първо, не пушете – така ще живеете по-дълго и без болести. Второ, пазете се от течение, избягвайте влагата и не пийте много студена вода – това води до простуди, които отварят вратите за болестите. Трето, не спете в близост до земята, за да не бъдете обсебевани от низшите духове. Четвърто, пийте чайове от растения и горски плодове и всяка седмица изяждайте чаша варено жито и изпивайте водата му – така ще пречистите организма си и ще поддържате здрав дух и тяло. Пето, прогонете мързела от себе си – движете се, работете, мислете позитивно, бъдете физически и духовно изчистени – това е Божата повеля.

Относно Земята: почитайте я като майка на човечеството, негов хранител и пазител, но не я предизвиквайте, защото може и да ви накаже; затова не отравяйте Земята с торове и химикали, защото Природата вече се задъхва… Земята е огромен жив организъм, който не бива да гневите – изучете и спазвайте нейните закони и ще получите от нея всичко, което е необходимо да живеете дълго и добре!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com