Най-честите причини за изневяра

13059
Най-честите причини за изневяра
Снимка: iStock/Guliver

Изневярата  води много връзки до техния край. Не всеки е  готов  да  прости подобно нещо. Защо се стига до това единият от партньорите да изневери? Още повече че тези, които изневеряват, не винаги са престанали да изпитват любов към партньора си. Нека видим кои са най-честите причини, които водят до изневяра, като започнем от най-очевидните.

1. Любовта е свършила

Кога кръшкат жените?

Все по-нови проучвания показват, че жените кръшкат повече от мъжете. Жената, която е била устойчив модел на поведение и стълба на едно ...

Да, това е сред най-честите причини. Ако партньорът е спрял да обича и освен това е загубил всяка надежда за подобряване на отношенията, той несъмнено е по-склонен към изневяра. Просто започва да се оглежда и да търси любовта другаде.

2. Страх от интимност, изоставяне и отхвърляне

Сериозните двойки  предполагат силна интимност. За някои интимната, дълбока и трайна връзка е непоносима. Има хора, които избягват привързаност  и считат обвързването за потискащо, като минно поле, готово да навреди на индивидуалната им идентичност. Има и такива, които използват изневярата като инструмент за защита от изоставяне. Интересен парадокс, нали? Но различни проучвания показват, че много от онези, които изневеряват, всъщност се страхуват от отхвърляне и изоставяне.

3. Страх от рутина

Отново звучи малко абсурдно, но някои се плашат от… рутината на ежедневието. Изневярата се превръща в начин за прекъсване на рутината и внасяне на доза адреналин и несигурност. Има хора, които просто не могат да понасят емоционална стабилност, защото са  свикнали да изпитват бурни емоции. Някои хора просто не са достигнали емоционалната зрялост, за да оценят широката гама от емоции, предлагани от една стабилна любов.

Тези зодии биха могли да простят изневяра

Понякога за една изневяра може да бъдат виновни и двамата във връзката. Често вината се прехвърля върху този, който е изневерил, но ряд...

 4. Липса на сексуално разбиране или емоционална връзка

Не винаги двамата партньори имат еднаква нужда от секс. За някои този фактор е пренебрежимо малък, за други добрият секс е в основата на една връзка. В дългосрочен план поддържането на физическото привличане и разбирателство не е лесно!

5. Партньорът се влюбва

Понякога вече обвързаният човек може  да се влюби, особено ако попадне на сродна душа. Ако един от партньорите срещне човек, който по някаква характеристика изглежда го допълва , той може да постави под въпрос цялата връзка на двойката и да, дори да стигне до изневяра или прекратяване на връзката.

6. Отмъщение

Какво подтиква дадена зодия да КРЪШКА?

Астрологията може да ни помогне особено в любовен аспект. Ако сте в нова връзка и искате да узнаете повече за половинката си, може пред...

Някои партньори, мислейки, че са били измамени или не са оценени достатъчно... решават да изневерят, за да изравнят резултата! Накратко, вместо да поискат обяснения, да изяснят или да се опитат да подобрят връзката по зрял и рационален начин, те лягат с друг и след това обвиняват партньора за това! Най-отмъстителните партньори могат да поддържат паралелни връзки именно защото таят  чувство на отмъщение и негодувание към другия.

7. Криза на идентичността или стресови събития, засягащи двойката

В някои случаи партньорът може да използва изневярата като средство да преживее стреса или да потърси своята индивидуалност, ако отношенията между двамата партньори го напрягат или потискат.

Разбира се, причините може да са още много други, но това са някои от най-често срещаните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com