Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

1983
Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари
Снимка: iStock

Прозорците са като „очите“ на вашия дом и е по-добре тези очи да са чисти. Именно през прозорците, според поверията, човек може да донесе щастие в къщата или, напротив, да донесе нещастие.

Много различни знаци са свързани с именно с тази част от дома. И за да привлечете радост и щастие в дома си през пролетта и да поканите късмета, можете да изберете подходящия ден за измиване на прозорците. Нашите предци обикновено са правили това преди Великден. 

Най-доброто време за миене на прозорци

Смята се, че най-доброто време за почистване на всички прозорци в къщата е в навечерието на Великден, тъй като слънчевата светлина, влизаща в къщата през прозорците по това време, може да изгони всички зли духове от къщата.

Разтворът, който почиства прозорците до блясък

Когато бършете стъклата, също е важно да мислите, че измивате цялата негативност, която се е натрупала върху тях, а в замяна на това пускате светлина, мир и щастие в дома си.

Съществуват и други знаци относно прозорците - например не се препоръчва да се почиства дом, в който всички прозорци са отворени, защото това може да доведе до различни кавги и разногласия. Освен това, преди да започнете да почиствате  дока си, първо трябва да измиете прозорците, да ги затворите и едва след това да започнете да почиствате вътре.

Бременните жени не трябва да мият прозорци - преди всичко, за да не навредят на здравето си. Тази дейност е доста изморителна, така че обяснението тук е логично. Не трябва да миете прозорци, когато вали, както по обективни причини, така и защото това може да създаде проблеми в семейството.

Също така имайте предвид, че прозорците не трябва да се мият след залез слънце, защото в противен случай можете неволно да „измиете“ цялото благополучие от дома си. Прозорците винаги трябва да се мият първо отвътре и едва след това да се премине към външната част.

Ритуали при почистване на прозорци

Има поверие, че ако измиете прозорците си с червена кърпа, ще забогатеете. Трябва да си купите парцал с този цвят, защото стари дрехи и спално бельо не могат да се използват за тази цел.

Можете също така да добавите малко канела към водата, с която миете прозорците. Така те не само ще ухаят приятно, но и ще привлечете материално благополучие и просперитет в дома си. Друг лесен начин е да хвърлите няколко монети във водата, като първо си пожелаете да увеличите богатството си.

Но след като приключите с измиването на прозорците, трябва да поставите монетите на перваза на прозореца и да излеете водата под дървото, което расте близо до дома ви. Не е необходимо да харчите тези монети - те трябва да станат ваш талисман до следващото миене на прозорците.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com