Най-добрият метод да свалите излишни килограми

6652
Най-добрият метод да свалите излишни килограми
Снимка: iStock/Guliver

Напрегнати сте и постоянно изпитвате нужда да се храните? Или просто ви е скучно и отново тичате към кухнята? Ние ще ви дадем полезни съвети ак да притъпите това досадно усещане и желание за храна, без реално да сте гладни.

Ако ядете това на закуска, ще загубите излишните килограми много бързо!

Ето кои са причините често да се чувствате гладни и как да ги контролирате:

Чувството на глад се контролира от импулси, изпращани по неврони от главния мозък. Когато този процес е нарушен, ние не можем да почувстваме ситост и постоянно търсим храна. В резултат на това можем значително да повишим теглото си и да възникнат редица здравословни проблеми. Трябва да се създаде диета, както и цялостен здравословен начин на живот, за да се преодолее това състояние. Ето и някои препоръки, чрез които ще постигнете това по-леко:

Яжте храни, които обичате

Прибягвайте към любимите ви храни, но в по-малки количества и препоръчително топли. Полезните храни като риба, червено месо, бобови растения ще ви помогнат да подобрите здравословното си състояние заради белтъчините в състава си. Включете и храни, богати на протеини, но не консумирайте само тях – яйца, ядки, семена, птиче месо, млечни продукти. Наблягайте на плодовете и зеленчуците и подбирайте любимите ви такива, за да не се чувствате принудени да сте на диета. Диетата не е постоянен глад, тя е приемането на здравословни количества храна с ниска калоричност.

Дъвчете бавно

По-бавното смилане на храната ще ви накара да спрете да се храните по-бързо и ще се почувствате по-сити и с по-малко прието количество храна. Това е така, защото когато се храните бавно вие давате възможност на сигналите за ситост да достигнат до мозъка ви. Съветваме ви и да не отивате гладни на работа, но и да не прекалявате със закуската. Едно кафе няма да ви свърши работа, но пък и английската закуска е много тежка за вашето състояние.

Яжте тези 3 храни, ако искате да отслабнете за нула време

Храненето е в основата на щастливия живот. Човек рядко си дава сметка, че храната, която поглъща, е предпоставка за това какво ще е нас...

Постепенно намалявайте калорийния прием

Не е необходимо и здравословно да намалите рязко приема на храна. Започнете бавно и достигнете например до прием, равен на 1700 калории дневно. Добре е да имате определени часове поне за основните хранения, които да спазвате всеки ден и да изградите рутина.

Хранете се по-често и по-малко

Ако в чинията ви все още има храна, а вие вече сте сити – оставете я, не е нужно да изяждате всичко. Затова ви съветваме да не препълвате чинията си и да се храните по-малко, но по-често.

Масажирайте „точката на глада“

4 зодии, които обичат да си похапват и винаги ще имат проблеми с килограмите

Всеки иска да изглежда добре и да бъде харесван. Някои са създадени от природата да имат страхотна фигура, други пък изобщо не им се от...

Чрез масажирането на тази точка може да потиснете глада си. Тя се намира близо до израстъка на ушния отвор.  Освен това, може да консумирате, а и е препоръчително, повече вода. Така стомахът ви няма да е празен. Може да заменяте водата и със зелен чай, но не и със студени напитки, защото те увеличават апетита.

Съществуват и напитки, които притъпяват чувството на глад – билков чай от репей, доматена или копривена супа, настройка от смокини или сини сливи. Те също имат и добри антиоксидантни свойства.

Не ядете, но пак наддавате килограми – защо се получава така

Спортувайте

Всекидневното тичане също може да намали апетита ви. Но не се преуморявайте и се старайте пулсът ви да не надвишава 120 удара в минута.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com