Най-добрият начин да се отървете трайно от молците у дома

4827
Най-добрият начин да се отървете трайно от молците у дома
Снимка: https://pixabay.com

Молците са едни от често срещаните вредители в домакинството.  Те са най – лошите гости, идват неканени и често не искат да си тръгват. Ние обаче ще ви покажем няколко лесни и достъпни метода, с които може да ги прогоните веднъж за винаги. Без повече съсипани дрехи, храни, килими, платове и т.н. Вижте кои са начините.

Може да започнем с това, че е хубаво преди да поставите дрехите с отминаващ сезон в някой забутан кът, да се уверите, че те са напълно чисти. Молците обичат платовете с лекета. Също така, когато вече ги приберете настрана, опитвайте се от време на време да ги изваждате и изтупвате. По този начин, ако вече са снесли яйца, ще ги отстраните от дрехите си.  Друг метод при вече снесени яйца е да опаковате засегнатите платове в пликове и да ги поставите във фризера за две денонощия. Това със сигурност ще попречи на яйцата да се излюпят и ще предотврати повторната поява на тези така нежелани гости.

Есенни врагове и вредители на стайните растения – как да ги обезпаразитите най-добре

Знаем, че всяка смяна на сезоните води до промяна на климатичните условия, а това от своя страна няма как да не се отрази на растенията...

Съществуват редица химически препарати за унищожаването на молци. Ако обаче не искате да процедирате по този начин, винаги може да се обърнете към натуралните съставки. В такива случаи особено помагат лавандула, карамфил, канела, камфорово дърво и други. Опаковайте в торбички от плат и оставете в гардероба или на мястото, където са се установили вредителите.

Ако забележите молци по храната (обикновено нападат сушените плодове), хубаво е да си вземете поука и никога да не ги оставяте без похлупак. По – добре използвайте буркани или съд, който може да се затваря.

Препоръчително е да се направи основно почистване на местата, които са засегнали молците, тъй като има голяма вероятност да са снесли яйца, на които може би няма да обърнете внимание. За целта използвайте разтвор от гореща вода, сапун и оцет. Наблегнете да ъглите. След това оставете да се проветри за известно време. Една от най – старите рецепти за прогонване на тези вредители е нафталина. Внимавайте с него, защото е опасен за човешкото здраве.

Запомнете, желателно е редовно да почиствате местата, които са предпочитани от молците. Използвайте прахосмукачка, не пропускайте ъглите и след  това забърсвайте с влажна кърпа, напоена с евкалиптово или лавандулово масло.

Най-ефективните природни методи за предпазване на зелето от вредители

През август зелето е почти узряло. Но през този период има много вредители, които са в състояние да съсипят реколтата. За да я защитите...

Препарати, които могат да са ви от ползва са следните:

Райд – има го във вариант на кошничка с препарат. Окачва се в гардероба и се подменя на определено време.

Клинес – продава във флакони. Нанася се директно върху дрехите, без да уврежда материята им. След като сте ги напръскали може да преминете към съхранението им в пликове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com