Най-добрите домашни средства против бръчки

2262
Най-добрите домашни средства против бръчки
Снимка: iStock/Guliver

В определен етап от живота ни премахването на бръчки се превръща в една от най-големите ни грижи. Споделяме методи за премахването им с прилагане на естествени средства.

Времето влияе на всички ни и един от начините, по който по който това проличава, е появата на мимически линии по лицето, нещо, от което почти всички страдаме от 35-40-годишна възраст нагоре.

Премахнете бръчките по челото у дома

Въпреки че има много козметични продукти за продажба в аптеките и дрогериите, някои от тях са доста ефективни и разбира се можете да използвате хирургични техники (като фейслифтинг) или процедури в клиники (подтяжка на конци, лифтинг, инжекции с ботокс и/или колаген ), има и прости домашни средства и ефективни трикове за  това как да се отървете от бръчките.

Гимнастика за лице

Лицевата гимнастика се състои в подлагане на лицето на рутинни движения за напрежение и релаксация, така че кожата и мускулите да свикнат да поддържат движенията, без да губят гъвкавост, като същевременно се стимулира кръвообращението в областта. Достатъчно е да отделяте няколко минути на ден, за да видите резултатите и бръчките да се отпуснат.

Една добра рутина за лицева гимнастика може да бъде следната:

•          Масажирайте цялото лице, за да отпуснете мускулите, включително шията и раменете. Трябва да е лек масаж с върховете на пръстите.

•          Брадичка: Поставете едната си ръка, свийте в юмрук, под брадичката и се подпрете силно за около 6 секунди. След това се отпуснете.

•          Двойна брадичка: Поставете навита кърпа под брадичката си и, като държите двата края, издърпайте челюстта си нагоре. Задръжте 6 секунди, преди да се отпуснете.

•          Скули: Надуйте бузите си и задръжте за 6 секунди, докато ги потупвате с върха на пръстите си. Отпуснете се.

•          Клепачи и зона под очите: дръжте кожата опъната с пръсти, като ги поставяте като очила и мигайте многократно. Това ще ви предпази от получаване на торбички.

•          Пачи крак: С пръсти на слепоочията и придържайки кожата, движете челюстта си напред и назад. Задръжте всяка позиция за около 6 секунди.

•          Чело: за да премахнете бръчките от челото, поставете дланите на ръцете си върху челото и натиснете нагоре, като разтягате кожата и мускулите, докато забележите, че веждите се повдигат и клепачите се стягат. Задръжте напрежението за 6 до 10 секунди.

Има различни продукти, които благодарение на своите качества действат великолепно против бръчки. Едно от тях е например авокадото: смесете вътрешността от половин авокадо, яйчен белтък и половин изцеден лимон и нанесете за 3 минути, преди да изплакнете със студена вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В колко часа трябва да пиете кафе, за да останете бодри през целия ден?

Спортни добавки: всичко за техните ползи и вреди

Как да научим кучето да стои само?

Опасно ли е говоренето насън?

Тези зодии удрят джакпота в края на май: Очакват ги големи финансови печалби

Доматеният сок - предимства и недостатъци за здравето

8 съвета как да ядем по-малко и да не гладуваме

Знаете ли колко е дълга река Дунав

Знаете ли колко е висока Статуята на свободата в Ню Йорк

Редно ли е да приключим любовна връзка по телефона?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com