Най-добрите лекове за прочистване на белите дробове

29339
Най-добрите лекове за прочистване на белите дробове
Снимка: iStock/Guliver

Белите дробове са изключително податливи на инфекции. Сред причините за това е вдишването на мръсен въздух и контактът с вируси. Друга причина, поради която белите дробове са по-податливи на инфекциозни заболявания, е тютюнопушенето, което може да доведе до рак на белия дроб.

Въпреки това, има начини да ги прочистите по естествен начин, като следвате здравословни навици и добавите към диетата си природни лекове, които помагат за укрепване на имунитета, пише изданието timesofindia.indiatimes.com.

Ето кои са те.

1. Куркума

При повечето респираторни заболявания пациентите се оплакват от странна тежест в гърдите и това се дължи на възпалителните процеси и на образуваната слуз.

Ежедневната консумация на куркума помага за намаляване на възпалението в дихателните пътища. Освен това, наличието на съединение, наречено куркумин в тази подправка, помага за естественото почистване на белите дробове и за детоксикацията на тялото, което допълнително укрепва имунитета.

Можете да ядете сурова куркума или да я използвате в прахообразната форма с прясно мляко, както и да добавите щипка от нея към чая си.

2. Зелен чай

Способността на зеления чай да пречиства белите дробове се дължи на полифенолите в него, които помагат за намаляване на възпалението. Според доклад, публикуван в Journal of Nutrition, зеления чай оказва положително влияние при хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Учените стигат до извода, че пиенето на две чаши зелен чай на ден е свързано с намален риск от ХОББ.

3. Чай от мента

От векове ментата се използва като средство за лечение на респираторни проблеми.

Горещ ментов чай ​​може да излекува болното гърло, като същевременно с това възпрепятства отлагането на слуз и намалява възпалението, причинено от белодробни инфекции и пневмония.

4. Джинджифил

Джинджифилът е известен със своите противовъзпалителни свойства и благодарение на тях той премахване на токсините от дихателните пътища. Този корен съдържа изключително много витамини и минерали, включително калий, магнезий, бета-каротин и цинк.

Как да пречистите белите си дробове за само за 3 дни

Ако сте се сдобили със силата и волята да спрете тютюнопушенето, ви поздравяваме. Но последиците от дългогодишното пушене не спират сам...

Според няколко проучвания екстрактът от джинджифил е в състояние да убие раковите клетки на белия дроб.

Най-добрият начин за укрепване на имунитета и борба със сезонния грип и инфекциите е консумацията на чай от джинджифил.

5. Мед

Медът е известен със своите антибактериални свойства, които помагат за намаляване на дискомфорта, причинен от дихателните проблеми.

Проучване, публикувано в JAMA Pediatrics, разглежда ефективността на меда от елда при лечение на кашлица при деца, причинена от инфекция на горните дихателни пътища. 

Доказани природни средства за здрави и бели дробове

Единственият орган в нашето тяло, който работи почти неуморно, са белите дробове. Те са и най-безмилостно използвани. Грижата за тях се...

Според изследването единична доза мед, консумирана 30 минути преди лягане, облекчава кашлицата и помага за лечение на затруднения със съня.

6. Чесън

Чесънът съдържа съединение, наречено алицин, което действа като мощен антибиотичен агент и помага за преодоляване на респираторни инфекции. Освен това помага за намаляване на възпалението, подобрява състоянието при астма и намалява риска от рак на белия дроб.

Важно: Статията е единствено с информативен характер и предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика или самолечение, както и да замести консултацията с лекар!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com