Най-необичайните професии, които може да се измислят

5414
Най-необичайните професии, които може да се измислят
Снимка: iStock

По отношение на броя на необичайните професии сред всички страни по света Америка заема водеща позиция. В САЩ даже съществува класация за най-интересната професия в дадена година.

Дегустатор на котешка храна. Щеше да е логично, разбира се, тази работа да се изпълнява от котка. Но пък и „професия котка“ звучи малко странно, нали? Котката си е котка, каква ти там професия? Ето защо дегустаторът на котешка храна е човек. Още повече, че мацата, освен да мърка, с думи не може да опише качествата на храната, предназначена за нея. Затова компаниите за котешка храна използват услугите на дегустатори, които следят качеството на продуктите. Тези хора трябва лично да опитат всеки вид храна за котки.

Швеция обяви кои професии ще изчезнат

Шведският институт за оценка на пазара на труда и образователна политика е провел проучване и е идентифицирал няколко десетки професии,...

Тъпкач на пътници в метрото. Тази необичайна професия е широко разпространена в Китай. Поради факта, че в китайското метро има твърде много хора, са назначение специални служители, които бутат пътниците навътре във вагоните. Това се извършва много внимателно. Тъпкачите гарантират, че няма да има пострадали и, че вратите на влака могат да се затворят успешно и безопасно.

Постижер. Очевидно повечето сред нас не са и чували никога такава дума. Хората с тази любопитна професия се занимават с производството на следните неща: украшения за коса, бакенбарди и мустаци, перуки и др. Този занаят е труден и сложен, изисква много старание. Понякога са необходими около 2 седмици, за да се изработи добра перука.

Събирач на топки за голф. Идеята за възникването на тази интересна професия принадлежи на собствениците на голф-клубове, един от чиито редовни посетители е Доналд Тръмп. По-изгодно за компаниите е да наемат хора, които да търсят изчезналите топки по време на играта, отколкото да купуват нови. Такива служители е нужно да имат добро зрение, понеже трябва да открият всички изгубени топки по голф-игрищата.

Обръщач на пингвини. Практикуващите тази интересна професия работят около летища, в близост до които обитават пингвини. Проблемът е, че пингвините много обичат да наблюдават самолетите по време на излитане. В резултат вдигат глави толкова високо, че просто падат по гръб – и вече не могат да се изправят сами. Тогава на помощ на горките птици се притича представител на тази необичайна професия – обръщач на пингвини. Поне така твърдят самите „спасители", като добавят, че пингвините им благодарят чрез леко пощипване на ръцете или краката. В интерес на истината, учени специално са изследвали поведението на пингвини по време на излитане на самолети и хеликоптери наблизо – и не са забелязали подобни моменти. Вече е ясно, че става дума за първоаприлска шега на пилотите - и не съществува такава професия. Но щеше да е интересно занимание, не мислите ли?

Най-големите октоподи в океана (ВИДЕО)

Повечето октоподи в Световния океан водят придънен начин на живот (близко до дъното) – при това много видове се срещат изключител...

Професионален поспаланко. Това са участници в научни изследвания за процеса на съня и сънищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Цветница 2024
Пожелания за Цветница 2024

Наближава Цветница! Тази година празникът се пада на 28 април, неделя, седмица преди Великден. На този ден празнуват всички с прекрасните имена...