Най-щастливото време в живота: 48 часа след секс

5174
Най-щастливото време в живота: 48 часа след секс
Снимка: iStock/Guliver

В случай, че до момента си считала, че най-щастливият момент във връзката и за двамата с партньора ви е моментът преди да достигнете до оргазъм – може да се изненадаш, но нещата не стоят така!​

Знаеш ли как всъщност сексът се отразява на настроението ви?

4 тайни на добрия любовник

Всеки иска да бъде страхотен любовник, но въпреки че е изключително важно енергията на партньора ви да съответства на вашата, има редиц...

По време на секс с човек, към когото имаш истински чувства, тялото възпроизвежда т. нар. „хормони на щастието“ – окситоцин и ендорфин. А наясно ли си колко всъщност продължава тази приятна еуфория? Учените твърдят, че положителният ефект от ласките и страстта не приключва с изпитаният оргазъм и усмивката на задоволство – сексуално изживяване оказва влияние в областта не само на личните, но и на професионалните отношения в продължение на цели две денонощия!

Учени от Флорида, представители на Щатския университет са провели проучване, което включва 200 двойки. Извършвайки експеримента, те те не просто измерват нивото на щастие в представителите на двойката след редки и чести полови контакти, а и определят начина, по които секса влияе на кариерата, социалните връзки и даже финансовото състояние на хората. Установено е, че всеки получен оргазъм носи страхотен енергиен старт  за следващите 48 часа.

Чувствате се по-креативни и производителни

Не е вярно, че мозъкът на влюбеният човек постоянно е в облаците, страхотният секс между обичащи се не само ви прави по-щастливи, а и повишава вашата производителност най-малко с 12%. До два дни след секс ще работиш по-добре и по-бързо, ще се изморяваш по малко и лесно ще се справяш с рутинните задачи. С лекота ще установяваш професионални контакти.

Кои са най-добрите любовници в зодиака

В човешката природа е заложено самозаблуждението относно способностите ни. Мислим, че често сме номер 1, а всъщност се оказваме на дъно...

Изграждате по-голямо доверие помежду си

Сексуалният акт за тялото на всеки човек представлява потенциална „грижа за размножаване“. По тази причина вътрешната ни природата нашепва, че този партньор е кандидат за родител, а това означава, че бихте могли да му вярвате и да разчитате на него. Според проучването в рамките на две денонощия след половия акт доверието в партньора се повишава рязко.

Кажете чао на ревността!

Хормоните на щастието, които са много по-концентрирани след оргазъм, имат продължителен ефект и вдъхновяват организма ти. В трудни ситуации ще съумяваш да се успокояваш много по-бързо, ще поддържаш в стабилно състояние нервната си система и с лекота ще преодоляваш стрес. Така ще е цели два дни! Така че с увереност можем да твърдим, че сексът е естествен антидепресант, и то – много добър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com