Направете тъмната стая по-светка с тези 4 дизайнерски съвета

1665
Направете тъмната стая по-светка с тези 4 дизайнерски съвета
Снимка: buzzfeed

Апартаментите със северно изложение и тези на по-ниските етажи често нямат достатъчно естествена светлина. Собствениците на къщи с малки прозорци също се оплакват от липсата на светлина, особено през есента и зимата, когато има толкова малко слънце.

Част от ситуацията може да бъде спасена с помощта на дизайнерски техники, които ще създадат усещането, че стаята е по-светла. Ето кои са те:

1.       Прозорец

Можете да залепите огледала в отворите на прозорците - заради отражението ще има илюзия, че има повече светлина. И с основен ремонт можете да „донесете“ отвора на прозореца не на 90 градуса, а така или иначе да го „отворите“ вътре в стаята, съветва интериорният дизайнер Татяна Харченко. По този начин зоната на проникване на светлина ще се увеличи значително.

2.       Осветление

LED лентите се залепват в отворите на прозорците по периметъра или от двете страни за допълнително осветление. Важно условие е светлинната температура. Студената светлина е типична за дневната светлина, затова е по -добре да изберете лента над 4000 K и да я изключите, когато се стъмни. Можете също да използвате насочени светлини. Те са особено удобни, ако има балкон или лоджия далеч от  прозореца.

3.       Цветове и тонове на довършителни работи

Препоръчително е да изберете не само леки цветове, а такива, които „зареждат“ с енергия и създават настроение. Полезен трик е да използвате различни тонове. Можете визуално да създадете усещане за по-светла и просторна стая, като боядисвате коридора пред нея в по-тъмен цвят. Самата стая трябва да бъде със същия цвят,  но по-светъл.

4.       Текстил

Най-добрият вариант биха били тънки и полупрозрачни завеси. Важно е тъканта да позволява на светлината да преминава лесно. А плътният текстил може да бъде окачен по стените отстрани на прозореца, пишат интериорните дизайнери.

Можете също така визуално да добавите светлина, можете да направите стаята по-просторна с помощта на огледала по стените. Те са в състояние да трансформират почти всеки интериор. Трябва обаче да знаете къде е най-добре да ги поставите. Това умение не е присъщо на всеки, затова е добре да поискате интериорен дизайнер да ви направи индивидуален проект, към който да се придържате. Понякога и една дреболич на пръв погелд може да съсипе целия ремонт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com