Направиха световна интернет карта. Actualno.com e на 93-то място в България

24237
Направиха световна интернет карта. Actualno.com e на 93-то място в България

Eдва ли името Руслан Еникеев говори нещо на някого. На нас също това име не ни беше известно. До днес. Но Еникеев стои в основата на създаването на първия световен интернет сайт, който в двуизмерна плоскост представя връзката между световните сайтове. Неговият начален проект, обхващащ 1000 сайта, е харесан от руската агенция Positive Communications, коsто му гласува доверие, за да се стигне до завършения вариант на www.internet-map.net.

Сайтът е повече от мащабно начинание, но без никаква претенция да обхваща всички активни сайтове в световен мащаб, тъй като към края на миналата година техният брой е над 650 000 000. Според Popular Science, ако в следващите 50 години човек сърфира в по 5 сайта на минута, 12 часа дневно, 365 дни в годината – ще успее ад прегледа под 10% от всички интернет сайтове в света.

България е в челото на класациите за качество и бързина на интернет връзките

Скоростта на интернета в България е една от най-високите в света. Всъщност страната ни е на осмо място на планетата по скорост на интер...

Руският проект обхваща 350 000 сайта от 196 държави. Той е вързан с Alexa, и по този начин дава ясна пердстава за рейтингът на конкретен сайт в световен и национален мащаб. За наше удоволствие Actualno.com е подреден на 41 678 място (от 350 000 обхванати сайта) в света и на 93-то в България!

Всеки сайт е обозначен с кръг. Размерът му се определя от количеството трафик - колкото по-посещаван е, толкова по-голям е кръгът. Прехвърлянето на потребителите от един сайт в друг формира връзка - колкото по-здрава е тя, толкова по-близо са кръговете един до друг.

Така се оформят струпвания. От тях най-ясно се очертават отделните страни - за удобство сайтовете от една и съща държава са в един цвят.

Редактор: Пламен Георгиев

Жените са дискриминирани в интернет

Резултатите от проучване на разпространяването на електронните комуникации по света, огласено от гиганта в тази сфера Intel Corporation...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com