Науката казва: Пет доказани факта, които гарантират щастлива връзка

2870
Науката казва: Пет доказани факта, които гарантират щастлива връзка
Снимка: iStock/Guliver

Всеки мечтае за щастлива връзка, но не всеки е в състояние да положи усилия за благото на романтичните си отношения. Голяма част от връзките се разпадат, тъй като партньорите са честолюбиви и егоистични. Искат всичко на момента, а когато не го получат, прекратяват отношенията си с лека ръка. И така до следващата връзка, в която старите нагласи отново саботират щастието. 

Как да се отървем от неправилните и токсини модели на поведение? Проучвания на психолози разкриват 5 доказани факта, които трябва да са налице, за да е щастлива една връзка. 

Използвайте тези 7 хитрости и мъжът постоянно ще мисли за вас

Началото на връзката винаги е свързано с факта, че и двата пола мислят често за своите избраници. Има 7 хитрости, които карат мъжете да...

Добра комуникация

За добрата и пълноценна комуникация не се изисква само да говорите често с половинката си, но да я изслушвате внимателно и да я разбирате. В щастливите връзки хората имат открити отношения. Не се страхуват да заявят себе си, но и не искат да се налагат на всяка цена. Умеят да правят компромиси и подреждат приоритетите си добре. 

Контролирана ревност

Твърде болезнената ревност е разрушителна за връзката. Когато партньорите си нямат доверие и се ревнуват, винаги страдат. Такива отношения са много токсични и не водят до нищо добро. Нормално е да изпитваме ревност по някога, но не е нормално непрекъснато това да е темата за скандалите с половинката ви. В щастливите връзки партньорите умеят да разпознават и контролират емоциите, породени от безпочвена ревност. Не позволяват страховете им да ги заслепяват и ръководят действията им. 

Споделяне на домакинските задачи

Топ 10: Мъжете, от които трябва да бягаш надалеч

Да променим партньора си по своите изисквания е невъзможно. Затова е по-добре да не допускаме до себе си най-тежките случаи. Ето го топ...

В добрите връзките участниците си споделят грижите за дома. Няма мъжка и женска работа. Всички, които живеят в жилището, полагат усилия да го поддържат чисто и спретнато. Изследванията категорично сочат, че мъжете, които помагат повече на съпругите си в къщната работа, са много по-обичани и ценени от тези, които вярват, че грижата за дома и децата е ангажимент само на жената. Първите получават много повече нежност и интимни ласки. 

Взаимна подкрепа

В щастливите връзки партньорите се подкрепят, вдъхновяват и стимулират взаимно. Те не се унижават или потискат. Всеки от тях се старае да извади най-доброто от човека до себе си, да подчертае неговите добри качества и да го усъвършенства. В такива връзки липсват обиди, порицания и лоши квалификация. Критиката е минимална и е поднесена по тактичен начин, така че партньорът да се поучи,а не да се засегне.

Дипломатично решаване на проблеми

Във всяка връзка има трудни моменти и напрежение. Но има нещо много сериозно, по което се различават щастливите и нещастните партньорства. При вторите проблемите се обсъждат с крясъци, заплахи, обиди. Които реално не водят до истинско решение, а до влошаване на климата у дома. От друга страна, при щастливите семейства трудностите се дискутират със спокоен тон. Разговорът е насочен към търсене на решение, а не към обвинения за това какво е станало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com