Навици, които вероятно имате, но са вредни за храносмилателната ви система

2017
Навици, които вероятно имате, но са вредни за храносмилателната ви система
Снимка: iStock

Храненето е едно от най-големите удоволствия и е от съществено значение за живота. Това е начинът, по който поддържаме тялото си. Без правилно хранене е невъзможно тялото да функционира правилно. Работата е там, че много пъти вярваме, че се храним добре и правим необходимото, за да останем здрави, но имаме определени навици, които са контрапродуктивни, без да знаем това.

Също така е важно да знаете, че вие сами може да сте отговорни за здравословните си проблеми, тъй като много пъти ние сме тези, които чрез нашите неправилни практики си причиняваме вреда, без да сме наясно с това.

Ето защо по-долу ще намерите малък списък с навици, които понякога имаме, а в същото време те са вредни за здравето на храносмилателната ни система и нашето тяло като цяло. По този начин можете да прецените дали ги имате и вие и как да се отървете от тях, за да водите по-здравословен живот.

Навици, вредни за вашето здраве, от които трябва да се откажете възможно най-скоро

Ядете твърде бързо

Когато ядете по този начин, вие не дъвчете храната и така не създавате хранителния болус, което кара стомаха и другите участващи органи да положат допълнителни усилия, за да преработят храната, тъй като устата не изпълни своята роля.

Навиците, които СКЪСЯВАТ живота ви

Среднощна закуска Това сладко или солено лакомство късно вечер, на което просто не можете да устоите, може да увеличи риска от сърдечн...

Когато ядете твърде бързо, стомахът също няма време да изпрати заповедта до мозъка, че е достатъчно, така че обикновено хората, които ядат по-бързо от препоръчаното, са склонни да консумират много повече храна от тези, които отделят повече време. Това може да причини наднормено тегло и други разстройства.

Не пиете  достатъчно вода

Това не само уврежда храносмилателната система, но и цялото ви тяло, което се състои от приблизително 70% вода. Въпреки това, когато не сте постоянни в приема на течности, можете да страдате от последствия като запек, преждевременно стареене, сърдечно-съдови нарушения, умора и много други.

Пиете твърде много сладки напитки

На практика всички напитки, които консумираме, имат добавени захари. Помислете за това: кафето, което пиете сутрин, портокаловият сок, който върви със закуската, безалкохолните напитки, с които придружавате храненето си и още много други.

Навиците, от които трябва да се отървем, за да сме щастливи

Всеки ден ние правим различни неща, които са станали навици или привички. Много често обаче те ни тласкат назад и ни пречат да постигне...

Цялата тази захар добавя калории, плюс дългосрочна прекомерна консумация може да доведе до хронични заболявания като диабет или дори рак. Затова се опитайте да намалите приема.

Изкарвате дълги часове без ядене

Това е много вредно за храносмилателната система, особено за стомаха. Стомашните сокове, които се произвеждат в него за правилното смилане на храната, в крайна сметка го увреждат, тъй като са твърде агресивни за стомашната тъкан.

Злоупотребявате с алкохол

Нищо лошо няма да се случи, ако пиете няколко напитки седмично. Но когато го правите по навик или в излишък, не само ще нараните черния си дроб, но и други органи като стомаха, панкреаса и хранопровода, които също са част от храносмилателната система... Прекомерният алкохол не само причинява алкохолизъм, но и хронични заболявания, получени от приема на тези химикали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com