Навиците, които СКЪСЯВАТ живота ви

2680
Навиците, които СКЪСЯВАТ живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Среднощна закуска

Това сладко или солено лакомство късно вечер, на което просто не можете да устоите, може да увеличи риска от сърдечни заболявания или диабет, според изследване на Националния автономен университет на Мексико в Мексико Сити. Това е така, защото след време не само ще имате високи нива на триглицериди след нощното хранене, но и за постоянно. Триглицеридите са опасни кръвни мазнини, които се натрупват в мастната тъкан най-вече около корема и не можете да се отървете от тях толкова лесно. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да ядете възможно най-малко през нощта и да запазите около 11 до 12 часа между вечерното хранене и следващото хранене.

Накарайте тялото си да жадува ЗДРАВОСЛОВНА храна

Гледане на цял сезон от любимия ви сериал за една нощ

Съгласни сме, че има много пристрастяващи сериали, но ако останете до късно, за да се насладите на този или друг завладяващ сериал, това може да ви лиши от ценен сън. В ново проучване младите, които се опитват да гледат епизоди един след друг, съобщават за повече умора, повече симптоми на безсъние, по-лошо качество на съня и по-голяма бдителност преди сън. Дори една нощ загуба на сън е опасна. Ефективността след лишаване от сън, дори за една нощ, е подобна на представянето на индивиди, които са в нетрезво състояние, така че насърчаването на прекомерно гледане пред сън е като насърчаване на шофиране в нетрезво състояние. Рискът от една нощ загуба на сън се влошава, защото повечето хора вече са хронично лишени от сън. Американската академия по медицина на съня препоръчва възрастните да спят седем часа или повече редовно, за да се насърчи оптимално здраве.

Навиците, от които трябва да се отървем, за да сме щастливи

Всеки ден ние правим различни неща, които са станали навици или привички. Много често обаче те ни тласкат назад и ни пречат да постигне...

Вашият вкус за сол

Ако солите всичко, което ядете, може да застрашавате здравето си; твърде много солена храна причинява 9,5% от общите смъртни случаи. Твърде много сол може да увреди сърцето или бъбреците. Проучване установява, че 45,4 процента от всички смъртни случаи, причинени от сърдечни заболявания, инсулт и диабет тип 2, са свързани с яденето или твърде много, или твърде малко от само 10 групи храни. Твърде много сол може да увреди сърцето или бъбреците и е основната причина за смъртни случаи, свързани с диетата.

Изненадващи употреби на содата

Пропускане на закуската

Закуската регулира апетита ви за целия ден, така че пропускането й ви кара да ядете повече по-късно през деня – настройва ви за наддаване на тегло. И знаете, че наднорменото тегло или затлъстяването увеличава риска от сърдечни заболявания и смърт. Освен това, ако приемате кафето си на гладно сутрин, рискувате да развиете проблеми със стомаха и храносмилателната си система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com