Навиците на богатите хора, които ги правят богати

9036
Навиците на богатите хора, които ги правят богати
Снимка: iStock

Сигурно е, че ако искаш да постигнеш каквото и да било, освен от собствените си грешки, трябва да се учиш и от успешните хора. Тези, които вече са извървели пътя на богатството и са постигнали нещо. С парите също е така.

Правени са проучвания за живота на голяма част богати хора /и в България включително/ и в написаното по-долу ще научите за основните техни навици, кои точно спазват всички те и какво им е донесло това досега.

Навик 1. Богатите се фокусират към големите си цели.

Изследване, направено от Том Корли показва, че повече от 2/3 от богатите хора си поставят основните цели в живота, както и ги записват. След това ги превръщат в месечни и годишни. Това "упражнение" го правят едва 6% от бедните.

Поставянето на цели има невероятно голям психологически ефект. Понеже всяко начало е свързано със задаване на въпроси, сигурно е, че такъв един въпрос, зададен в точното време, има силата да промени твоето бъдеще /както е направил с много хора/.

На много хора не им допада корпоративното разбиране за цели. Те предимно са измерими с парични резултати и вещи, а не винаги човек търси това.

Навик 2. Богатите ежедневно си съставят списък от задачи.

Само за сравнение - 81% от тях имат този списък, срещу 19% от бедните. Мисля, че това е доста показателно! Много хора вярват, че ако нямат кой знае какви отговорности вярват, че само тези над 50 си записват задачи, защото бързо забравят и не помнят.

Но когато се появи собствен дом, семейство, работа или още повече - твой бизнес, няма как да не записваш дневните задачи. Освен, че е напълно безплатен, този навик навик може да те направи още по-богат /разбира се, освен записване, задачите трябва и да се изпълняват/

Един изключителен навик, който обикновено дава голям тласък напред...

Навик 3. Богатите се грижат за своето здраве.

Успешните и богати хора обикновено не спират да спортуват, да поддържат здравословен начин на хранене и да се грижат за тялото си. Винаги намират време да се отбият до фитнеса, въпреки че са много ангажирани. В кратката си обедна почивка консумират качествена храна /не масивни тестени изделия/ и поне веднъж месечно ще отидат профилактично на лекар.

Да не се придържаш към всичко това определено трябва да бъде отчетено като голям недостатък!

Навик 4. Богатите четат много.

10 фактора, които ни пречат да станем богати

Ако някой ден искате да забогатеете, имаме добри новини за вас, че всичко това е възможно. Последвайте нашите съвети за нещата, които в...

Изследването, за което е написано в горните редове показва, че около 88% от богатите хора четат дневно поне 30 мин. книги, свързани със самоусъвършенстването, а само нищожните 2% правят това от бедните.

Бедните /материално и духовно/ не могат да оценят чуждото знание и още по-малко, ако се опитва някой да им дава акъл, в книга при това. Те все нямат време, защото са заети с изкарването на пари.

Навик 5. Богатите не губят време за клюкарстване. 

Няма успешен и богат човек, който да се занимава с разпространяването на клюки. Това го правят по-малко от 6%. Докато при бедните са над 80!

Благодарение на тази точка от списъка, хората стават много чувствителни и мнителени към празните разговори... Кой къде и с коя е бил, кой какво е направил, на онази мъжа ѝ какъв е мухльо и още куп подобни истории. От тях нито ще научиш нещо съществено, нито пък трябва да те интересуват. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com