Не изсипвайте ТЕЗИ неща в канала, защото ще имате нужда от водопроводчик

9188
Не изсипвайте ТЕЗИ неща в канала, защото ще имате нужда от водопроводчик
Снимка: iStock/Guliver

Доста често правим грешката да почистваме някакви неща, изливайки ги директно в канала. Има такива обаче, които не трябва да се озовават там, защото могат да го запушат и да ни докарат главоболия. Дори може да се стигне до нужда от ремонт, която изисква време, средства и усилия. За да не се стига дотам, не изсипвайте тези неща в канала.

Утайка от кафе – тя е гъста и колкото и вода да сложите, пак може да запуши канала. Внимавайте, когато измивате чашата си с кафе или цедката от кафемашината. По-добре събирайте утайката в отделен контейнер или бурканче. Всъщност от нея можете да си направите чудесна пилинг маска за лице, така че защо изобщо ще я изхвърляте. Все пак, направите ли го – гледайте да не е в канала.

Брашно – то е суха съставка, която лесно може да запуши канала. Ето защо, ако ви е останало такова от паниране например, го изхвърлете в коша за боклук. То няма да се разтече, така че няма смисъл да задръствате канала с него.

Животински мазнини – ако сте готвили месо на тиган под каквато и да е форма – пържола, салам, шунка и други, онова, което правите, е да изсипете остатъчната мазнина в канала и да го накиснете, за да се измие после по-лесно. Мазнината обаче се охлажда, докато тече през канала и може да се втвърди и да го запуши. За да си спестите това, излейте мазнината в буркан и после в коша.

Зехтин – тази мазнина също не трябва да стига до канала. Също се втвърдява и може да доведе до наслагвания в канала. Ще се наложи да извикате водопроводчик, за да оправи проблема, който сами ще причините по толкова нелеп начин. Предотвратете проблем от този тип лесно – като просто не изхвърляте зехтина в канала.

Ориз – както той, така и другите тестени продукти, увеличават обема си в контакт с вода и могат бързо да запушат канала. Внимавайте, когато миете ориза или когато ви остане малко в чинията и искате да го изхвърлите. По-добре се ориентирайте към кошчето за боклук.

Кости – в никакъв случай не изхвърляйте малки или по-големи костици в канала. Съберете ги, сложете ги в салфетка или торбичка и изхвърлете в коша. В противен случай те просто ще запушат канала и да раздерат тръбата. Независимо дали става дума от кости от месо или риба, по-добре ги съберете на едно място и ги изхвърлете в кошчето. Така ще се застраховате от запушвания на канала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои днешни континенти са били част от Лавразия

Какво виждат бебетата, а възрастните не могат?

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com