Не ми се ходи на работа! Какво да правя?

17069
Не ми се ходи на работа! Какво да правя?
Снимка: iStock/Guliver

Ако усетите липса на интерес и мотивация да ходите на работа за дълго време, не подценявайте това чувство. Не го приемайте като нормално и нещо, което “се случва на всички”.

Ето няколко съвета, които може да ви помогнат да разберете причините защо се чувствате неудовлетворени и какво да направите.

1. Помислете за психичното си здраве.

Чувствате се уморени, стресирани или депресирани от нещата, които преди сте обичали, включително и работата. Отделете малко време, за да преосмислите психичното си здраве и да проверите дали липсата на мотивация в живота ви е свързана с работата. Може би имате нужда от емоционална подкрепа. Поговорете с доверен приятел, член на семейството или познат, когото уважавате и чието мнение цените.

Видове работа, които гарантирано ще ви донесат добри доходи

2. Кое точно в работата не ви харесва?

Опитайте се да установите защо не ви се ходи на работа. Така ще стигнете до извода какви промени трябва да направите. Какво не харесвате:

* колегите
* клиентите
* шефа
* естеството на самата дейност
* дългия път до работа и обратно
* заплащането
* друго.

Например, ако искате да напуснете работа, за да прекарвате повече време със семейството си вкъщи, най-добре да търсите вариант за работа от дома или с по-кратко работно време.

3. Представете си идеалния живот.

Какво искате да правите със свободното си време, ако не ходите на работа? Как си представяте един идеален ден? Къде поставяте кариерата си? Например, ако искате да пътувате вместо да работите, може да потърсите работа, която включва чести пътувания и опознаване на други култури. Ако искате повече свободно време за почивка или любимо хоби, трябва да търсите начин за работа с гъвкаво работно време.

Кой ден от седмицата е най-подходящ за намиране на нова работа

4. Правете си почивки.

Когато сте преуморени и работили продължително време, виждате само негативните аспекти от ходенето на работа. Поставете си граници и намирайте време за почивка през деня. Правете си планове за редовни ваканции, в които ще правите нещо релаксиращо. Това ще ви помогне да презаредите и да се върнете отново на работното си място щастливи и мотивирани, а не изтощени.

5. Не се отказвайте от любимите си навици.

Включете в работния си ден дребни, позитивни навици, които ще ви накарат да гледате по-светло на работния процес. Пийте любимото си кафе в офиса, слушайте релаксираща музика по пътя към работата. Това ще подобри настроението и настройката ви за работа.

6. Помислете за друга кариера.

Ако не мислите, че може да сте щастливи и мотивирани в настоящата си работа, помислете за възможностите за друга кариера. Претеглете уменията и знанията си. Имате ли шансове за друга, подходяща и приятна за вас работа? А защо да не се “върнете в училище” и да се включите в някой квалификационен курс или програма за придобиване на нови умения.

7. Награждавайте се.

Ако се борите с желанието си да ходите на работа, трябва да се награждавате с любими неща. След успешно приключена работна задача или ползотворна среща, поглезете се с любимо занимание в края на деня. Така ще усетите удовлетворение от успеха в работата и ще търсите начин отново да се радвате на подобни позитивни усещания.

Тези зодии ще имат нова РАБОТА през май месец

8. Спестявайте за почивка.

Имате нужда от почивка, за да избегнете претоварването от работата. Пътувайте през уикендите или си вземете по-дълъг отпуск и правете нещата, които обичате. Най-вероятно ще са ви необходими средства, затова спестявайте, за да може да си позволите да пътувате.

9. Материализирайте хобито си.

Стартирането на малък бизнес е ефективен начин да печелите пари. Така вие ще определяте работното си време и ще се посветите на това, което обичате.Помислете какви хобита имате и дали може да започнете бизнес с тях. 

10. Търсете подкрепа.

Ако не може да намерите мотивация и да си позволите да почивате пълноценно, поговорете с приятели и семейството си как се чувствате. Когато споделяте чувствата си, ще погледнете на проблема от друг ъгъл, а и най-вероятно ще получите подкрепа от хората, на които държите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com