Не постигате целите си във фитнеса? Онлайн треньор може да ви помогне - ето как да изберете правилния

1897
Не постигате целите си във фитнеса? Онлайн треньор може да ви помогне - ето как да изберете правилния
Снимка: iStock/Guliver

Има причина, поради която приятелите за тренировки са нещо обичайно: полезно е да имаш някого, който да те придружава, когато си поставяш цели, свързани със здравето и фитнеса. Макар че, да, вие сте напълно способни сами да ръководите постъпките си, наличието на човек или хора в ъгъла ви, които го преживяват заедно с вас и ви подкрепят в процеса, е изключително полезно, когато става въпрос за дълъг период от време. Разбира се, не всеки е заобиколен от хора, които искат да избират здравословен начин на живот и да дават приоритет на времето за движение всеки ден. За щастие съществуват онлайн треньори, които могат да запълнят тази празнина.

Упражненията, които да ви запазят млади и с остър ум на ВСЯКА възраст

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ОНЛАЙН ТРЕНЬОР ЗА ВАШИТЕ ФИТНЕС ЦЕЛИ?

1. ЗАПОЧНЕТЕ, КАТО ГИ ПРОВЕРИТЕ

За да започнете търсенето на онлайн треньор, ще трябва да направите надлежна проверка. С други думи - Уверете се, че те са законни. Направете дълбока проверка на професионалните им материали, като например уебсайта и каналите им в социалните медии.

Но каквото и да правите, не се увличайте по последователите. Големият брой последователи не винаги е равнозначен на квалифициран треньор. По-скоро вземете предвид опита и знанията на треньора, за да се уверите, че той е квалифициран и знаещ да подкрепи вашите нужди. За тази цел тя казва да се търсят специално професионални инструктори. 

2. ЗАПАЗЕТЕ СИ ЧАС ЗА СРЕЩА

Тъй като треньори често работят по договор или с определено възнаграждение, ще искате да се уверите, че подходът им ви харесва, преди да изхарчите парите си или, по-лошо, да си загубите времето. Повечето онлайн треньори предлагат първоначална консултация или безплатна тренировка. Ако не го направят, бъдете предпазливи.

ЧЕСЪН, ЛУК И ПРАЗ. Ето кои са храните, които ще ви помогнат да оцелеете в сезона на настинките и грипа

3. ВИЖТЕ ДАЛИ ВИ ДОПАДА

По време на консултацията обърнете внимание на това как треньорът ви дава инструкции и ви насърчава. Възползвайте се от тази „сесия“, за да опознаете треньора, неговата личност, стил на трениране и конкретни предложения за програми.

По време на пробната сесия проучете какви области на компетентност може да включва треньорската програма, като например силова тренировка, кардио, мобилност и възможности за възстановяване, които са чудесна основа за подкрепа. Освен това консултацията е чудесно време да повдигнете всички въпроси, теми или притеснения, които може да имате, за да прецените дали ще успеят да отговорят на очакванията ви.

4. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ ТЕ ПРЕДЛАГАТ ЦЯЛОСТЕН КОУЧИНГ

Добрата програма ще включва начини за наблюдение на напредъка ви и предлагане на помощ по пътя, като например индивидуални треньорски сесии, виртуални контролни срещи, измерване на показателите и постоянни ресурси за подкрепа, за да се поддържа отчетността между сесиите.

Най-често допусканите грешки във фитнес залата

5. ПРОВЕРЕТЕ ТЕХНИТЕ ОТЗИВИ

Въпреки че последователите не гарантират, че даден онлайн здравен треньор си заслужава, отзивите могат да ви дадат доста добра представа. Отзивите ще ви дадат честна представа, в повечето случаи, за личните преживявания на другите, които са работили с този треньор или онлайн програма. 

Най-важното е да инвестирате времето, парите и доверието си в надежден фитнес инструктор. Искате да сте сигурни, че той има знанията, за да ви помогне да останете развълнувани, образовани, заредени с енергия и сили по време на цялата тренировъчна програма, за да постигнете целите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com