НЕ причинявайте тези чести грешки на косата си

28355
НЕ причинявайте тези чести грешки на косата си
Снимка: iStock/Guliver

Миете косата си твърде често - или недостатъчно

Почистването на косата ви повече, отколкото е необходимо, може да премахне естествените масла, които я поддържат здрава, като по този начин я направи по-чуплива и склонна към накъсване. И докато тенденцията да се мие все по-рядко се налага, експертите предупреждават да подхождате леко. Порите на скалпа ви могат да се задръстят от прекомерно омазняване, което привлича още повече мръсотия. Намалете броя на измиване с шампоан до три - четири пъти седмично. Между дните на баня, използвайте сух шампоан върху корените си и използвайте четка от естествен косъм, за да разпределите маслата от корена до върха за допълнителен естествен блясък и подхранване.

Хранете косата си с ТЕЗИ продукти и тя ще блести

Авокадо С повече от 25 жизненоважни хранителни вещества, авокадото е пълно с витамини Е и В. Заменете скъпия си балсам със зряло авока...

Изплакване с гореща вода

Същото увреждане на косата, причинено от преси и сешоари, може да се случи и когато увеличите температурата под душа. Помислете, че ако е твърде горещо за докосване, всъщност е доста вредно да го приложите на косата си. Добре е да използвате топла, а не гореща вода, за да изплакнете шампоана си. Това позволява на кутикулите на косата ви да се отворят и гарантира, че кичурите ви са чисти отвътре навън. Но след като подхраните с балсам, изплакнете със студена вода, за да запечатате кутикулата. Това добавя здравословен блясък, който ще продължи до следващото ви измиване.

Защо никога да не използвате хотелските сешоари

Слагате балсам от вашите корени

Когато нанасяте балсам, най-добре е да започнете от средата на косата си към краищата. Краищата на косата са най-старите, което означава, че са били на главата ви най-дълго, съдържат най-малко влага и са най-мъртви, така че това е зоната, която се нуждае най-много от хидратация. Използването на правилното количество също е от ключово значение. Колко ви трябва наистина зависи от дължината, дебелината и текстурата на косата ви, така че не забравяйте да попитате стилиста си правилното количество, което трябва да използвате.

Разресване на мокра коса току-що излязла от душа

Как да си възстановите гъстата коса след изкаран Ковид

Косопадът може да има различни причини за своята поява. Като се започне от хормонални такива и стигнем до преболедуването от Ковид. Оби...

Влажната коса е не само по-тежка, но и по-еластична и деликатна, така че разтягането й с четката ще доведе до накъсване на косъма. Вместо това, разресвайте косата си, преди да скочите под душа – особено ако имате продукт в нея (спрей за коса, маски и др.). Да дадете на косата си хубаво разплитане, преди да я намокрите, е ключът към избягването на разплитането след това. След като излезете, използвайте четка, създадена специално за разплитане на нежна, мокра коса, като мокра четка. Те са много по-нежни към косата и са специално направени, за да не чупят, дърпат или увреждат косата ви, независимо дали е мокра или суха.

Грубо изсушаване на косата с кърпа за баня и търкане

Повечето хора са свикнали да полагат кърпа за цялото си тяло - включително косата - веднага след като излязат от душа. Но това е груба грешка. Не разтягайте и дърпайте тази мокра, деликатна коса! Вместо агресивно да търкате косата с хавлиената си кърпа, завъртете я в памучна тениска, тип тюрбан. Идеята е да премахнете влагата от косата си. Микрофибърна кърпа за коса ще направи това най-бързо - въпреки че може да помислите да оставите косата си да изсъхне на въздух.

Вижте как захарта вреди на косата ви

Мократа коса на опашка

Винаги оставяйте косата си да изсъхне малко, преди да я опънете в стегната конска опашка или кок. Ако нямате търпение, използвайте малко серум или грижа за косите си, съсредоточавайки се върху средната дължина и краищата. След това можете да сплетете косата си на свободна плитка и да спасите косата си от прекомерно разтягане и късане. Придърпването на косата назад твърде бързо след измиване е един от навиците, които съсипват косата ви.

Избягвайте тези 6 грешки при къдрене на косата

Искате да имате красиви букли, но невинаги ви се получава? Не се притеснявайте. Най-вероятно допускате някои от следните 6 грешки, дори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com