Неочакваната причина за поява на бръчки

1951
Неочакваната причина за поява на бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Мислим си, че знаем откъде се появяват бръчките, но съществува и една наистина неочаквана причина за тяхната поява. В случай, че сте любители на газираните напитки, тогава е добре да имате предвид, че те до голяма степен ускоряват процесите на стареене в организма. А това от своя страна значи, че могат да се превърнат във виновните за това да се появяват допълнителни бръчки.

В моментите, в които решаваме да консумираме сладки газирани напитки, тогава подлагаме своето тяло на двойна атака - на първо място се разстройва метаболизмът, а това става причина за напълняване. Второто нещо е, че веществата, които се съдържат в този вид питиета, ни състаряват видимо. Доказано е експериментално, че скоростта на стареене при техните любители се ускорява с около 5 години средно.

Как да изгладим бръчките в домашни условия, напълно безопасно и ефективно

На рафтовете има стотици кремове с невероятни съставки, които предлагат да ви отърват от бръчките и те наистина може да работят. Пробле...

Така че винаги, когато посягаме към безалкохолното, трябва да си спомняме тези неща. Наистина е вкусно и понякога човек си мисли, че има нужда от него. Често също си казваме, че щом организмът иска определено нещо е добре да му го дадем, но със сигурност не при всички случаи е така. Когато ни се пие газирана безалкохолна напитка, има много други начини, по които да си доставим наслада - с прясно изцеден сок от сладки плодове например. Тогава наистина напитката ще е полезна.

Все пак хората често имаме навика да харесваме нещата, за които със сигурност знаем, че ни вредят. Това важи и за газираните безалкохолни напитки. В случай, че сме привикнали да ги консумираме и вкусът им ни доставя удоволствие, със сигурност би било много трудно окончателно да се откажем от консумацията им. Тогава обаче идва другото правило - всичко в умерени количества, ако не полезно, може поне да не е чак толкова вредно, така че ако и вие сте от хората, които обичат газирани безалкохолни напитки и ги консумират често, замислете се за това колко ви вредят и се опитайте да разредите тяхната употреба.

В случай че престанете да ги консумирате ежедневно, а го правите само от време на време, вредата би могла да се минимализира до такава степен, че да бъде незначителна. Ако намалите употребата им, след време може би ще успеете и да ги замените изцяло, като вместо тях се научите да приемате други по полезни напитки.

За вредата от газираните напитки се говори често, но най-вече от гледна точка на килограми и цялостно състояние на организма. Рядко обаче става дума за състоянието на кожата. Когато вече знаете, че безалкохолните ви носят повече бръчки, имате една допълнителна причина да ги намалите или спрете окончателно.

3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките

Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за кожата. Те не само повдигат духа ни със своите ароматни свойства, но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com