Неподозираните тайни врагове, които съсипват жестоко ЗЪБИТЕ ни

1428
Неподозираните тайни врагове, които съсипват жестоко ЗЪБИТЕ ни
Снимка: Getty Images

Има доста хранителни продукти и други неща, като вредните навици, които могат да навредят на блестящата усмивка. Освен че потъмняват зъбите, те могат да ви създадат и по-сериозни проблеми с тях като увреждания, кариеси, проблем с венците и други. Има обаче и други тайни врагове на вашите зъби, които лесно могат да ви отдалечат от желаната красива усмивка. Нека видим кои са:

Фъстъчено масло – вкусно и полезно, това масло присъства все по-често на трапезата ни под една или друга форма. Колкото и да ви харесва, най-добре намалете консумацията му, защото зъбите ви и по-точно техният бял цвят са застрашени от него.

Някои напитки – известно ви е, че кафето и чаят могат да ви лишат от искрящата усмивка. Освен тях, газираните напитки или някои плодови сокове също могат да причинят проблеми със зъбите. Резултатите от консумирането на червено вино пък са видими още след първата чаша.

Бери плодове – любимите горски плодове, които си хапваме като сутрешна или междинна закуска, или пък по всяко друго време през лятото. Те обаче съдържат твърде наситени цветове, което може да оцвети езика и зъбите ви. Хубаво е след консумацията на такива плодчета да измиете добре цялата устна, наблягайки особено на зъбите.

Барбекю сос – толкова апетитен, че можем да го хапваме с почти всяко ястие! Това обаче никак не е за хвалба. Този вкусен сос може да промени много цвета на зъбите, ето защо след като си хапнете от него, е добре основно да почистите зъбите.

Начини за избелване на зъбите – да, точно така. Разбира се, ако се подлагате на подобна процедура, е съвсем естествено да търсите избелващия ефект. И такъв действително се постига. След като действието му отмине обаче, зъбите стават една идея по-тъмни, отколкото са били преди процедурата. Това се случва заради веществата, използвани при избелването, които нанасят щети върху емайла. Ако започнете да избелвате зъбите си, трябва редовно да се подлагате на процедурите.

Различните лекарства – разбира се, ако имате нужда, поради влошено здравословно състояние, трябва да приемате лекарства. Не се учудвайте обаче, ако усмивката ви не е такава, каквато сте си я представяли. Някои сиропи за кашлица, хапчета за смучене и антибиотици имат в състава си вещества, които потъмняват зъбите.

Вода за уста – още една изненада, имайки предвид, че водата за уста се препоръчва за редовно ползване за здрави зъби. Ако преди това не сте почистили старателно зъбите си обаче, веществата във водата може да реагират с остатъци от храна и това да доведе до образуване на петна по зъбите.

Стремете се да почиствате зъбите си старателно с четка и паста за зъби, а после и с конец. Изплаквайте с чиста вода, за да си гарантирате тяхната белота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com