Нещата, които трябва да знаеш, преди да се подложиш на лазерна епилация

5147
Нещата, които трябва да знаеш, преди да се подложиш на лазерна епилация
Снимка: iStock/Guliver

Бръснене, епилиране и скубане – това са нещата, които всеки прави, когато иска да им гладка кожа. Ако пък сте склонни да отделите повече пари, то можете да се отървете от неприятните косъмчета с лазерна епилация. При този метод се използва светлината, която да разруши космения фоликул, и така остава идеално гладка кожа. Разбира се, има някои неща, които трябва да съобразите, преди да се подложите на епилацията.

Не е толкова сложно

Може да звучи сложно и страшно, но не е. Просто косъмът се унищожава до корен и след това не може да поникне отново. Това е – вие се радвате на здрава и красива кожа.

Лазерната епилация действа само на 4 места

В действителност можете да я приложите на всяка час от тялото си, която искате да видите гладка. Най-добре действа обаче в областта на подмишниците, мустаците, врата и бикини зоната.

Хората с дебели и тъмни косми имат по-добри резултати

Знаем колко е досадно тъмното окосмяване, но ако страдате от него, то със сигурност сте желания клиент за епилация. Светлината на лазерът се привлича от тъмния цвят и се смята, че така е по-ефективен. Някои косми могат да бъдат особено упорити. Това се дължи на хормоналните промени и често се активизират заради това. Така че, ако не забелязвате желания резултат, може да потърсите проблема другаде.

Трябва да спрете някои медикаменти

Как лазерната епилация улеснява живота ти

Време, пари, кожни раздразнения? Трябват ли ти наистина? Разбери как иновативната процедура за трайна епилация може да ти спести много...

Както и при кола маската, така и тук понякога се налага да спрете някои медикаменти. Такива са тези, които са фото устойчиви. Хубаво е това спиране да стане поне седмица преди процедурата. Такива лекарства са антибиотиците, така че ако имате инфекция, по-добре се излекувайте и тогава преминете към епилация.

Ще видите резултат след около 6-8 процедури

Всеки човек е различен, така че това е строго индивидуално. Всичко зависи от темпото на растеж, тъй като процедурата се прилага в активния период. Във всяка една част на тялото, тя се проявява по различно време. Резултатите, които искате да видите, може да са видими едва след няколко процедури в тази област. При друга обаче може да се наложи и по-дълъг период.

Съществуват и рискове

Въпреки че лазерната епилация е напълно безопасна, има реален риск от изгаряне. Могат да се образуват мехури, обезцветяване, зачервяване. Белезите също са сигнал за потенциално странични ефекти. Може и космите ви да тръгнат отново. В такива случаи се налага всяка година да се подложите на този тип процедури, за да избегнете повторното появяване. Всичко зависи то това как сте предразположени, но това можете да го коментирате и със специалиста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com