Нестандартно приложение на сапуна за пране

11672
Нестандартно приложение на сапуна за пране
Снимка: basuka/Pixabay

Буквално преди 10-15 години се носеха легенди за ефикасността на сапуна за пране. Интересно е дали възгледите за него остават същите и днес? Време е да разкрием всички тайни на този традиционен и малко позабравен продукт.

Има напълно противоположни мнения по този въпрос. Експертите казват, че основният недостатък е излишното количество алкали, което в някои моменти може да навреди на човек. Има начини за неутрализиране на алкалите и определено ще научите всичко за ползите от сапуна.

Неподозираните приложения на сапунената вода

Въпреки не най-атрактивния външен вид и мирис, сапунът за пране е един от най-универсалните антисептици, който се състои изцяло от есте...

С какви цели се ползва сапунът за пране

За измиване на главата

Сапунът за пране, използван за миене на косата ще премахне пърхота, сърбежа, прекомерното омазняване на кожата. Третирането на косата със сапун за пране в продължение на няколко седмици, ще доведе до обрат в състоянието на косата ви, космите ще са по-силни и обемни. Ако искате да неутрализирате алкалите, изплакнете косата си с вода и с добавен малко оцет към нея.

Измиване

Водещите експерти в областта на козметиката съветват да се миете със сапун за пране веднъж седмично. Така можете да подхраните кожата си с растителни, естествени мазнини. Първо измийте лицето си, след което намажете кожата си с  бебешки крем.

Не изхвърляйте остатъците от сапуна, използвайте го по този начин

Не е нужно да изхвърляте остатъците от сапуна, ако знаете за какво да ги ползвате можете да ги приложите в домакинството си!  Не ...

Процедури за баня

Ако искате буквално да усетите ефекта на подмладяване, отидете до банята, направете добър сапунен разтвор, навлажнете с него ексфолираща гъба и я разходете по цялото си тяло. Умората, сковаността веднага ще изчезнат, а приливът на сила ще бъде просто необикновен. В допълнение, сапунът за пране ще помогне за премахване на възпалението по кожата, това бързо ще я тонизира.

Млечница

Такова неприятно заболяване е познато на почти всяка жена. В народната медицина много често за лечението му се прилага домакински сапун. По време на млечница киселата среда се засилва, а сапунът има повишена алкалност. Това ще помогне за отстраняане на млечница само за няколко дни.

За външна употреба можете сами да използвате сапун за пране, а в случай на лечение на заболявания не омаловажавайте консултацията с лекар. С всички предимства на продукта, не забравяйте за възможната индивидуална непоносимост към неговите компоненти. Изберете най-доброто, намерете правилните рецепти за себе си и се възползвайте от всички отллични качества  на сапуна за пране.

Не е за вярване, че един обикновен САПУН е способен на всички тези вълшебства

Имате ли представа за колко много неща може да ви послужи един най-обикновен сапун? Навярно никога не сте се замисляли по този въпрос. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com