Неудобна всекидневна: 4 типични грешки в интериора, които е време да спрете да правите

19292
Неудобна всекидневна: 4 типични грешки в интериора, които е време да спрете да правите
Снимка: https://pixabay.com/bg/

Мебели от един комплект, осветление с голям и единичен полилей - тези интериорни решения, познати на много хора, се срещат навсякъде. Навиците за дизайн на всекидневната, формирани в продължение на десетилетия, понякога могат да бъдат трудни за изкореняване. Но има четири типични грешки, които дизайнерите призовават да спрете да правите на първо място.

1. Подреждане на мебели по стената

Когато диваните и фотьойлите са поставени покрай стената и са насочени директно към телевизора, това не само е грозно, но и пречи на комуникацията. Сега се смята за стилно, когато мебелите в зоната на телевизора са отдалечени от стената и разположени в центъра на стаята. Все по-често дизайнерите напомнят, че за комфорта на гостите и жителите трябва да създадете повече пространство за свободно и удобно взаимодействие помежду им. Необходимо е да обърнете столовете един към друг, да осигурите още няколко места, например с помощта на пуфове или подови възглавници.

Създайте хармонична спалня на мечтите

2. Малък килим в хола

Често килимът в хола не е достатъчно голям – стои под масичката или просто до дивана. Това е често срещана грешка, която трябва да се избягва. Килимът в зоната с телевизор или камина трябва да улавя всички мебели, стоящи там. Дивани, фотьойли, пуфове, маса трябва да бъдат изцяло поставени върху голямо меко платно, ако размерът на стаята позволява, или се уверете, че само предните крака на всички мебели стоят на килима. Така всички предмети ще бъдат свързани и холът ще изглежда много по-комфортен.

3. Единствената ярка светлина

Многостепенното осветление е тенденция от последните години и е много полезна. Единственият "луксозен" полилей в центъра на хола е по-добре да бъде заменен с малък стилен полилей с няколко светлини на тавана, които могат да се включват отделно. Можете също така да поставите подови лампи в стаята, да направите стенно и настолно осветление. С помощта на осветление на различни нива можете да създадете настроение за всеки повод и да направите вечерта с приятели по-уютна и приглушена.

Тенденции в интериора за 2023 г.

4. Комплекти мебели

Интериорното решение с мебели от един комплект е нещо от миналото. Дизайнерите препоръчват по-креативен подход към избора на диван, фотьойли, маса и други мебели в хола, така че да не изглежда като витрина. Комбинацията от различни форми, цветове и текстури е добре дошла.

Всекидневната често се превръща в основната стая на дома, където семейството и гостите прекарват най-много време. Експертите дадоха няколко препоръки, за да направите тази стая уютна и удобна с правилното подреждане на мебелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com