Невероятни снимки от върха на египетските пирамиди

187533
Снимки:

Руският фотограф Вадим Макоров предизвика голямо объркване, след като тази седмица публикува няколко спиращи дъха фотографии от върха на Великата Египетска Пирамида. Снимките, които са качени в неговия LiveJournal, показват рядковиждана гледка от върха на едно от Седемте чудеса на Стария свят, но заедно с това предизвика и доста противоречиви емоции.


Египет отне статута на „Мюсюлмански братя”

Формацията "Мюсюлмански братя", която е с ислямистка насоченост, изпадна в нелигитимност, след като властите в страната отнеха статута ...

Малко след като пирамидите са затворени за посещение за туристи, Макоров и двама негови приятели, Виталий Раскало и Марат Дупри, се крият повече от 5 часа от въоръжените египетски пазачи. Веднага щом хоризонтът бил чист, те започанали да се катерят по високата 146 метра метра пирамида към върха. От там те успели да заснемат невероятни кадри на Некропола в Гиза, докато се пазели да не бъдат хванати от пазачите долу. Според Раскалов, ако са били заловени в същия този ден, са щели да получат между 1 и 3 години затвор.

Снимките предизвикали различни реакции и, докато някои се възхищавали на майсторството, с което били направени, други се притеснявали основно от факта, че Макоров и приятели му са успели толкова лесно да се качат върху пирамида.  Макоров изрично подчертава, че той и двамата му приятели, не са първите, които се качват незаконно на върха на пирамида, позовавайки се на надписи на арабски, френски и руски, които те видели по време на изкачването си. По-късно Макоров се извинил официлано, за това, което е направил, с писмо до CNN.


Най-малко 28 жертви на поредните сблъсъци в Египет

Най-малко 28 души бяха убити в неделя в Египет при сблъсъци между привърженици на сваления президент Мохамед Морси и противниците и пол...

„Египет винаги ме е привличал”, налисал той. „Винаги съм мечтал да се кача на върха на Великата Пирамида в Гиза.”

„Не сме искали да обидим никого”, продължава Макоров,”Ние просто преследвахме една мечта.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com