Незабавно изтрийте тези 6 неща от Facebook профилите си

287874
Незабавно изтрийте тези 6 неща от Facebook профилите си
Снимка: iStock/Guliver

1,5 млрд. души в света използват Facebook, което е впечатляващо, но и малко притеснително. Макар да ни убеждават, че защитата на личните данни на потребителите е приоритет, от социалната мрежа не могат да гарантират сигурността ни изцяло. Затова е добре и сами да се погрижим за нея. Като начало от Independent съветват да изтриете тези неща от профилите си.

1. Адресът и местоположението ви. Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.

Бразилия блокира сметки за милиони на Facebook заради WhatsApp

Бразилски съд блокира 19,5 милиона реала (над 6 милиона долара) сметки на сайтовете на социалната мрежа Facebook в страната. Причината ...

2. Кога и за колко време отивате на почивка. Не искате да улеснявате потенциалните крадци, нали?

3. Телефонният ви номер. Най-безболезненият вариант е да се сдобиете с учтив/а обожател/ка. Най-лошият - с откачен досадник, който ви звъни непрекъснато.

4. Снимки на децата ви. В интернет има всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели. Освен това се замислете - когато детето ви порасне, ще ви благодари ли, че сте качвали всяка негова смешна (за вас) или засрамваща снимка във Facebook?

5. Къде ходят на училище децата ви. Изключително опасно е да споделяте подобна информация. Проучванията сочат, че в последните години сексуалните посегателства над деца в Европа растат, а много от нападателите кроят плановете си на база информация от мрежата.

Най-яките корици във Facebook

Почти всички имаме профили в социалната мрежа Facebook. Някои хора обаче са надминали себе си и са създали доста креативни методи ...

6. Повечето от „приятелите“ ви. Признайте си - поддържате ли близки отношения с всичките си 3000 приятели във Facebook? Според изследванията човек може да има най-много 150 истински приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в мрежата ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com