Никога не използвайте тези жестове по време на бизнес срещи

2643
Никога не използвайте тези жестове по време на бизнес срещи
Снимка: iStock/Guliver

В сферата на бизнес срещите ефективната комуникация е от решаващо значение за успеха, а жестовете играят важна роля за предаването на посланията. Въпреки че невербалната комуникация може да подобри разбирането, някои жестове обикновено се считат за неподходящи или контрапродуктивни в професионална среда. Разбирането на това кои жестове трябва да се избягват може да помогне на хората да се ориентират в бизнес срещите с професионализъм и културна чувствителност.

Един от жестовете, от които трябва да се пазите, са прекомерните жестове с ръце. Макар че изразителните движения на ръцете могат да бъдат ангажиращи, прекалено оживените жестове могат да се възприемат като разсейващи или непрофесионални в бизнес контекст. Важно е да се намери баланс между ентусиазма и спокойното поведение, за да се гарантира, че фокусът остава върху съдържанието на дискусията.

8 жеста, издаващи лъжата

Посочването е друг жест, който е добре да се избягва по време на бизнес срещи. Посочването може да се изтълкува като конфронтационно или нелюбезно, което може да предизвика дискомфорт сред участниците. Вместо това лицата трябва да избират жестове с отворени ръце или едва доловими кимвания, за да покажат съгласие или да акцентират, без да прибягват до заострени жестове, които могат да бъдат изтълкувани погрешно.

Неподходящите мимики, като например въртене на очи или прекомерни въздишки, могат да развалят професионалната атмосфера на бизнес среща. Тези жестове могат да изразят липса на интерес, неуважение или несъгласие, което може да попречи на ефективната комуникация. Поддържането на неутрално или позитивно поведение на лицето е от решаващо значение за създаването на конструктивна среда за сътрудничество.

Кръстосването на ръце по време на бизнес среща е жест, който може да се възприеме като защитен или затворен. Тази поза може да сигнализира за съпротива срещу идеите или да създаде впечатление за неангажираност. За да покажат откритост и възприемчивост, хората трябва да се стремят да държат ръцете си отпуснати и да поддържат отворена стойка на тялото по време на срещата.

Превърнете всяка бизнес среща в успех с тези 7 тактики

В някои култури някои жестове могат да имат непреднамерено или обидно значение. От съществено значение е да се съобразявате с културните различия, за да избегнете причиняването на дискомфорт или неразбиране. Например жестове, които са обичайни в една култура, могат да се считат за груби или неподходящи в друга, което подчертава значението на културната чувствителност в глобалната бизнес среда.

Ефективната комуникация по време на бизнес срещи се простира отвъд вербалния диалог и включва невербални сигнали. Осъзнаването на жестовете, които не допринасят за професионалната атмосфера, е от решаващо значение за хората, които се ориентират в сложната динамика на бизнес взаимодействието. Като избягват прекомерните движения на ръцете, соченето с пръст, неподходящите изражения на лицето, кръстосването на ръце и разбирането на културните нюанси, участниците могат да допринесат за положителна и уважителна среда на бизнес срещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com