Никога повече не използвайте сешоар за ръце в ресторанти и търговски центрове

2662
Никога повече не използвайте сешоар за ръце в ресторанти и търговски центрове
Снимка: iStock/Guliver

Малко хора знаят защо в ресторантите и търговските центрове е нежелателно да използвате сушилник за ръце след посещение на тоалетнат. Има една основна причина, която ще накара много хора да изоставят сушилника и да преминат към използването на хартиени кърпи или антисептици.

Защо е забранено използването на сешоар за ръце на обществени места?

За да нямате здравословни проблеми, докато сте на обществени места, не трябва да изсушавате ръцете си в сешоара след посещение на тоалетната, а най-добре е да дадете предпочитание на хартиени салфетки. Наличието на сушилни в кафенета, ресторанти, кина и театри е много удобно, особено когато трябва бързо да изсушите ръцете си. Но малко хора знаят, че не е безопасно. Хартиените кърпи са по-хигиенични и няма да навредят на човек.

Как да се предпазите от болестта на мръсните ръце?

За опит е поставена петриева паничка под сешоар за ръце в търговски център. След 48 часа в паничката започнали да се развиват вредни бактерии и мухъл, което никак не е приятно.

Епидемиолозите обясняват защо се случва това и какво да правим по въпроса. Оказва се, че сушилните, разположени в тоалетните на обществените заведения, поглъщат с дни въздух от банята, който съдържа гъбички, бактерии и фекални изпарения.

Хората, които сушат ръцете си там, дори не осъзнават какво се пръска върху дланите им в този момент. След такова изсушаване ръцете все още остават мръсни и пълни с болестотворни бактерии, което може да доведе до неблагоприятни последици за здравето.

Най-опасно е да използвате такива сушилни в клиники, където освен гъбички и други бактерии можете да хванете и някакъв вирус.

С какво е опасно честото миене на ръцете

Как да се предпазите и как най-добре да изсушите ръцете си?

Всеки знае, че микробите и бактериите са навсякъде. Всеки път, преди да поставите ръцете си под сешоара, трябва да помислите добре, защото той може да бъде носител на опасни бактерии и вируси.

Но има прост начин, който ще помогне за предпазване от вредни микроорганизми. Най-високо качество и надеждност е използването на антисептици, които могат да бъдат купени във всяка аптека или търговски център. Когато влизате във всяка стая и след като я напуснете, трябва да третирате ръцете си с антисептик. Същото трябва да се прави преди хранене.

Ако нямате антисептик със себе си, можете да използвате мокри антибактериални кърпички или след измиване на ръцете да ги избършете с хартиени кърпи, които се предлагат в почти всяка тоалетна на една или друга институция.

Такива кърпи не само ще помогнат за премахване на влагата от дланите, но и няма да прехвърлят никакви бактерии върху ръцете ви.

Освен всичко друго, след използване на обществени уреди не докосвайте кожата на лицето, носа, устата и очите. Това важи особено за хората, които тренират на симулатори във фитнеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com