Никой не ви го е казвал, но аспиринът е най-доброто средство срещу бръчки

20689
Никой не ви го е казвал, но аспиринът е най-доброто средство срещу бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Как лекарството аспирин има противовъзпалително и антипиретично действие, но как въздейства аспиринът върху кожата на лицето и може ли да се използва за премахване на бръчките?

Прониквайки дълбоко вътре, ацетилсалициловата киселина спира възпалителните процеси, възстановява клетките на кожата и започва регенерационни процеси. Уникалните свойства на аспирина помагат за прочистване и обновяване на кожата, което в резултат води до намаляване на бръчките.

Можете да използвате аспирин у дома, като го добавяте към маски, пилинги и кремове за лице.

Как да ползвате АСПИРИН за перфектно ПРАНЕ

Аспиринът освен лекарство е и отличен помощник в домакинството. Неговото приложение е особено ефективно за възвръщане на белотата на др...

За да поддържате кожата си красива и сияйна, за решаване на много кожни проблеми, причинени от неблагоприятни фактори, ще помогнат кремове, пилинги и маски с добавка на ацетилсалицилова киселина или аспирин.

Пречистване. Аспиринът ефективно почиства порите и се бори с възпаленията по кожата, така че след почистване на кожата с продукт на основата на аспирин, лицето ви ще изглежда по-свежо и обривите ще бъдат по-малко забележими.

Регенерация. Пилингът с ацетилсалицилова киселина в състава ще помогне за постигане на равномерна и чиста кожа. Терапевтичният препарат ефективно ексфолира мъртвите кожни клетки и ускорява тяхното обновяване, поради което фините бръчки практически изчезват.

Избелване. Домашният крем, приготвен с добавка на аспирин, ефективно премахва старческите петна и изравнява тена на кожата. Лекарството има уникална способност да прониква дълбоко в клетките на кожата и да "обезцветява" области, претърпели пигментация.

7 необикновени приложения на аспирина, за които вероятно не знаете

Аспиринът се смята за чудодейно хапче за глава, което всички имаме у дома за всеки случай. Неговото приложение обаче не се изчерпва сам...

Продуктите с добавка на ацетилсалицилова киселина са ефективни не само в борбата с бръчките, но са идеални и за по-интензивна и възстановяваща грижа за лицето (за това как да го направите възможно най-евтино, прочетете тук).

Опитайте тези рецепти:

Кисело мляко и мед. Смелете няколко таблетки аспирин в прахообразно състояние и добавете към тях мед и натурално кисело мляко - разбъркайте всичко до гладка смес. Преди да приложите този крем, измийте обилно с топла вода, за да отворите порите. Нанасяйте вечер, като обръщате специално внимание на проблемните зони. Изчакайте, докато кремът изсъхне напълно, след което го изплакнете с хладка вода. След процедурата избършете лицето си с тоник и нанесете овлажняващ крем. За най-добри резултати повторете процедурата в продължение на три седмици.

Сол и мед. Опитайте да направите крем с морска сол, няколко таблетки аспирин и мед. За да направите това, просто смесете няколко таблетки от лекарството с лъжица сол и мед - тази смес ще почисти деликатно и изглади кожата на лицето. Получената смес нанесете върху влажно лице и внимателно масажирайте кожата с кръгови движения в продължение на пет минути. Завършете процедурата с обичайните грижи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com