Няколко причини да спите без възглавница

3106
Няколко причини да спите без възглавница
Снимка: iSleep

Възглавницата е задължителна част от спалнята. За по-голяма част от хората тя е първото нещо, което си представят, щом стане дума за сън или за почивка. Какво би било легло без възглавница или две. Истината е обаче, че спането без нея има своите ползи за здравето и след като ги разберете, може би следващия път, когато си легнете, ще го направите без възглавница.

Елиминиране на риска от проблеми с гърба – спането с възглавница може да доведе до проблеми с гърба и изкривяване, особено ако не сте избрали подходяща. Това би било проблем, особено ако работите на компютър и от това получавате допълнителен дискомфорт. Не се учудвайте, ако се събудите с болки в гърба. Може да премахнете това усещане, ако отстраните възглавницата или поне спите върху по-ниска такава.

Какво ще се случи, ако започнете да спите без възглавница под главата си

Само една възглавница ли ви е нужна по време на сън? Това е въпрос, който почти всеки специалист би ви задал, ако страдате от болки в г...

Облекчаване на болката във врата – когато спите върху твърде обемна и висока възглавница, позицията на гърба и врата се променя, което води до схващане и болка. За да си спестите това неудобство, просто махнете възглавницата. Няма да имате подобни оплаквания, защото гърбът и врата ще си отпочиват по време на сън.

Облекчаване на болките в главата – главоболието може да възникне поради различни фактори. Един от тях е неправилно подбраната възглавница. Ако се получи изкривяване на врата и прешлените, това несъмнено ще доведе до главоболие. Ето защо опитайте да прекарате поне една нощ без възглавница  и ще видите колко отпочинали и свежи ще се чувствате на сутринта и то без никакви болки.

Елиминира стреса – той оказва влияние върху цялото тяло. Ако оставите тялото да почива в права позиция, без да е повдигнато от възглавница, то ще има възможност да се отпусне и да не позволи на стреса да окаже влияние върху гърба, врата и главата. За по-малко стрес, махнете възглавницата още днес.

По-малко пъпки – досадното акне, от което всеки, който го има, иска да се отърве, може да бъде поне намалено, ако махнете възглавницата. Търкането на кожата с различни материя може да доведе до бактерии по кожата, захващане на мъртви клетки и излишен себум от калъфката. Това е предпоставка за образуване на пъпки. Ако махнете възглавницата, ще си елиминирате поне един от факторите за развитие на акне и нищо чудно то много скоро да изчезне или поне да се намали.

7 причини да се откажете от възглавницата си

Все повече експерти са на мнение, че е по-добре да спим без възглавница.  Запознайте се с техните седем убедителни довода да се от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не разрушавайте енергията на дома си: Какви неща не трябва да държите у дома?

10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг

5 ефективни метода, за да се отървете от тревата по градинските пътеки

8 лайфхака за микровълнова печка, които ще улеснят живота ви

Топ 4 на най-големите манастири в България

Какви са недостатъците да спите в едно легло с партньора си?

5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

5 грешки, които се допускат при нова връзка

Много поучителна притча за доверието

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com