Новият Рембранд и опасен начин да се нарисува картина (ВИДЕО)

3401
Новият Рембранд и опасен начин да се нарисува картина (ВИДЕО)

Видео демонстрира колко бързо може да се нарисува картина в стил съвременно изкуство, дори ако не умеете да се оправяте с четката и боите. Тук в действие влиза косачката за трева.

Но – предупреждаваме – това е най-опасният метод за създаване на картина, тъй като вместо безопасната четка ще ви се наложи да управлявате работеща косачка, като хвърляте в нейните ножове аерозолни флакони с бои.

Не е снимка, картина е!

Първият кадър в това видео не е снимка, а картина! И най-необичаното е, че тя е рисувана с пръсти от Кайл Ламбърт, който използва прило...

Въртящите се остриета веднага разкъсват флакона и на платното се появяват цветни пръски.

Но както можете да създадете невиждано досега произведение на изкуството, така можете да унищожите платното и да направите пожар. Резачката също може да излезе извън употреба.

Ето защо може би ще предпочетете златния век на съвременната живопис, като използвате компютър.

За да създадат нов шедьовър на Рембранд, екип изследователи са анализирали всички 346 работи на холандския художник, за да разберат не само неговия стил, но и да изяснят най-често срещащите се теми, позиции, черти на лицето и типични дрехи на героите от платната на художника.

Картина от 30 кв. метра кафе влезе в рекордите на Гинес

Гигантска картина, направена от кафени зърна, дело на руски художници, влезе в Книгата на рекордите Гинес. Картината, която е изложена...

Като анализирали до пиксел цялото наследство на Рембранд, те решили, че новата картина трябва да е портрет на "бял мъж с брада на възраст от 30 до 40 години, в тъмни дрехи, с пищна яка и шапка, който гледа надясно“.

Имайки предвид тази схема, която била създадена с помощта на голяма база данни, учените се захванали за работа, сравнявайки отделни черти от рода на очни ябълки и наклон на главата. Финалната работа била извършена с помощта на 3D-принтер.

Всъщност новото произведение е резултат от наслагване практически на всички портрети, рисувани от Рембранд, и изглежда доста реалистично. Но този Рембранд, посветен на гения, също свидетелства, че анализът на информационните масиви е подходящ не само за бизнес статистики и странни лабораторни експерименти.

Както четката с боите, в сръчни ръце той може да твори уникални неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com