Обувки за куче, което има алергия към трева

42620
Обувки за куче, което има алергия към трева

Вероятно по-голямо мъчение за едно куче от това да не може да се извежда навън за разходка няма. Такъв е случаят на ваймаранерът Блуй, чийто лапи се пудуват, ако ходи по тревните площи. Установено е, че четириногото е алергично към трева и изпитва непоносима болка, когато лапите му се надуят.

Ето защо за него се шият специални обувки на цена от 50 паунда. Стопаните се принудили да го заведат на лекар, когато 8-годишният ваймаранер ближел с часове лапите си, след разходка навън. Ветеринарните лекари били шокирани от състоянието на Блуй, но стопанката намерила решение  със специалните обувки, които се шият в САЩ.

Кучето ви знае за вас повече, отколкото си мислите

Екип изследователи от Финландия за първи път демонстрира, че разпознаването на лица при кучетата с нищо не се отличава от човешкото. В ...

Стопанката му Джули споделя: „Лапите му често бяха зачервени и подути. Опитвах да реша проблема, като му ги увивах с найлонови пликчета, но това не вършеше работа. През първите седмици не му бе удобно да носи тези обувки и ходеше като клоун. Сега обаче всичко е наред и отново се разхожда навън без проблеми. Много съм щастлива, че вече не се мъчи“, казва Джули, цитирана от mirror.co.uk.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно