Опасни предмети у дома, за които дори не подозирате

2101
Опасни предмети у дома, за които дори не подозирате
Снимка: Michael Tavrionov / Pixabay

Нездравословният начин на живот, липсата на качествен сън, обездвижването, тютюнопушенето и др. са фактори, които пряко влияят на външния ни вид, но заедно с тях можем да срещнем и други, които се поместват в домовете ни. 

Предметите около нас също се зареждат с енергия, а има и такива, които самите притежават негативна и изцеждаща енергия. Има някои такива уреди и декорации, които например крадат от красотата на човек и са вредни за нея. Ето едни от опасностите, които се крият вкъщи и дори не предполагаме за тях, имащи негативен ефект както върху външния вид, така и върху здравето ни:

Микровълнова печка

Ароматизаторът за въздух може да бъде много опасен за здравето

Във всеки дом се използва освежител за въздух. Преди той се използваше само в тоалетната, но сега мнозина монтират автоматични дозатори...

Темата за вредите от микровълновата печка е разностранна, но е факт, че тя присъства в почти всяко домакинство в днешно време. Повечето експерти са на мнение, че при правилно използване и когато е в изправност, тя не е опасна за здравето ни. 

Функцията за размразяване обаче не е препоръчителна, тъй като голяма част от замразените храни са богати на трансмазнини, нанасящи вреди и върху здравето, и върху красотата ни. Също така не стойте близо до нея, когато е включена и работи.

Памучно спално бельо

Всъщност мнозинството от нас избират памучно спално бельо заради издръжливата и приятна материя, както и добрата цена. Те обаче не са от най-полезните за нашата кожа, тъй като могат да предизвикат бръчки или подпухване. Много по-подходящи са сатенените или копринените, те са особено препоръчителни за хора, страдащи от акне.

Препарати

ИЗХВЪРЛЕТЕ алуминиевото фолио за готвене. То може да е много ОПАСНО!

Алуминиево фолио можем да открием в почти всяко едно домакинство. Неговото приложение е толкова широко, че дори не е за вярване как е в...

Препаратите съдържат тежки и опасни съставки, които могат да доведат до изсушаване на кожата, а в някои случаи и дори изгаряния. Затова е задължително да използвате ръкавици, когато почиствате вкъщи. Всички препарати на първо място изсушават кожата на ръцете ни.

Екрани и мобилни устройства

Телефоните, лаптопите, компютрите, таблетите и телевизорите излъчват синя светлина, която вреди на кожата ни. Разбира се, тези уреди вече са неизменна част от нашия живот, но е препоръчително да ограничим използването им максимално, за да се предпазим от преждевременно стареене или увреждане на зрението например. Алтернативен вариант е и употребата на защитни продукти.

Нагряващи устройства

Тук имаме предвид радиатори, духалки и подобни уреди, които изсушават въздуха у дома. Те влияят обаче на външния ни вид, като кожата се напуква и изсушава поради дехидратация. Ако не искате здравословни и естетични проблеми, по-добре заложете на качествени уреди или пък обмислете вариант за закупуване на овлажнител за въздух, който ще балансира климата и влажността във вашия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com