От какво най-често боледува всяка зодия?

10892
От какво най-често боледува всяка зодия?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора вярват, че зодиите предопределят важни неща от живота ни. Зодиакалните знаци, с които сме се родили, дават определени черти на характера ни. Съществуват различни поверия, че зодията, която носим, може да ни покаже от какви заболявания ще страдаме. Ако знаете предварително към какво сте предразположени, можете да се предпазите своевременно.

Овен

Те са аналитични и дълбоко мислещи по природа. Затова не случайно Марс управлява главата и мозъка. Склонността им да премислят, може да бъде предпоставка за появата на силно главоболие, проблеми със зъбите, челюстта (затрудняване на дъвченето) В някои по-тежки случаи могат да се появят и лицеви дефекти.

Телец

Управлява се от Венера, която отговоря за долната лицева част, гърлото и производството на инсулин. Затова те са предразположени към диабет, инфекции в гърлото, проблеми с щитовидната жлеза, схванат врат, ангини или ушни заболявания.

Близнаци

Те се управляват от Меркурий, който има влияние върху органите, които са в чифт – очи, ръце, крака, както и на дихателната система. Близнаците са предразположени към инфекции на дихателните пътища, бронхити и други. Те също са предразположена и към отслабена имунна система.

Рак

Раците страдат от храносмилателни проблеми, киселини и болки в стомаха. Те са със силна интуиция, но имат и голям заряд от емоции. Именно и заради това коремната им област често страда от неразположения. Не случайно е известна поговорката, че който преглъща всичко, може да се разболее от язва.

Как са лекували в миналото - находки в Музея на медицината в Пловдив

Странна и зловеща болест, чиято причина не се знае и досега, покосява половин милион души в Европа, Северна Америка и Индия от 1917 до ...

Лъв

Слънцето бди над Лъвовете, но контролира и сърцето, гръбначния стълб и кръвообращението. Те са изключително самоуверени, но често страдат от сърце, депресии и проблеми с гръбнака.

Дева

Девите също са управлявани от Меркурий. При тях се забелязват стомашни и чревни проблеми. Те са склонни да се втурват в един коловоз и да го следват, което от своя страна натоварва мозъка им. Те са работливи, но ако не си дават време за почивка, са склонни да си доведат язва, проблеми със стомаха, кръвното налягане и дори дванадесетопръстника. Сред честите проблеми, от които страдат, са диария или запек.

Везни

Те са под опеката на Венера. Тя отговоря за бъбреците и пикочните пътища. Те се радват, когато и дават и получават. Прекаленият им стремеж към такива взаимоотношения често им носи проблеми с отделителната система.

Скорпион

Скорпионите най-често биват измъчвани от стомашно-чревни проблеми. Запекът ги измъчва постоянно и поради тази причина е важно да обърнат по-сериозно внимание на хранителния си режим. Хубаво е да добавят към него повече фибри и храни, които "разхлабват". Тяхната изострена сексуалност  понякога е предпоставка за неразумни действия, които могат да доведат до проблеми с половата система или нежелана бременност.

Най-мръсните неща, които сеят зарази

Микробиолозите предупреждават: има повече бактерии на клавиатурата на компютъра в офиса ви, отколкото на тоалетната седалка! Не вярвате...

Стрелец

Те страдат от заболявания, които засягат долната част на тялото – черен дроб, бедра, ханш, кръст и седалищен нерв. Юпитер контролира ставите и затова те са предразположени към ревматизъм или болезнени изменения на гръбнака.

Козирог

Те са управлявани от Сатурн, който отговаря за ставите и зъбите. Работохолизмът и инатът им често водят до отслабване на ставите и проблеми със зъбите.

Водолей

Уран ръководи водолеите и те най-често страдат от проблеми с нервната система. Не са изключени и дихателни такива, както и астма или тежки алергични реакции.

Риби

Те са много чувствителни и трудно преживяват всяка болка, нанесена им от близък човек. Понякога болките в ставите е отражение на "душевните" им проблеми. Страдат от слаба имунна система и това ги прави уязвими за редица заболявания, свързани с нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com