Отбелязваме Деня на бащата

2437
Отбелязваме Деня на бащата
Снимка: Pixabay

На 18 юни 2017 г. в цялата страна за четвърти пореден път ще се чества международният Ден на бащата.

Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето, отбелязва БГНЕС.

3-те зодии, които са перфектните бащи

Ясно е, че характерите се определят от зодиакалния знак. При подбора на перфектната половинка, винаги тайно трябва да се оглеждате за х...

Връзката с бащата определя живота на всяко дете. Връзката с детето му определя живота на всеки мъж. Връзката между родителите определя живота на всяко семейство. Понякога връзката е като фон – толкова е важна, че не я усещаме, а просто живеем в нея, тя гради света. Връзката се променя – понякога е силна, друг път слаба; извор на любов, извор на болка. Не са нужни стотиците изследвания по целия свят, за да усещаме, че връзката е важна за всички нас (но и те го доказват).

В Деня на бащата в София, Асоциация Родители ви кани на събитието „Да бъдеш баща е…“. От 10:00 до 14:00 пред Народния Театър „Иван Вазов“ родителите ще имат възможност да довършат изречението „Да бъдеш Баща е…“ и да бъдат снимани от професионален фотограф за Национална кампания „Да бъдеш Баща“. С подкрепата на нашите партньори от ForumFilm България, татковците ще имат възможност да се снимат и в ролята на любимия на всички деца татко Гру (предстояща премиера на „Аз, проклетникът 3“).

Фондация Лале и Столична община, със съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ви канят заедно да отбележим Денят на Бащата на 18 юни от 10,30 до 13,00 ч. на пл. Свети Александър Невски. В пространството между ул. „11 август“ и ул. „Дунав“ всички деца и техните родители ще могат да разгледат паркираните пожарна кола, авариен автомобил, термокамера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите. СДВР Столична полиция се включва с полицейски автомобил, джип и мотори.

Националният етнографски музей ще се включи в кампанията "Да бъдеш баща" със свободен вход за всички деца и техните придружители в Деня на бащата. Татковци, дядовци, учители и други роднини и близки на децата ще могат заедно да опитат тъкане на килим на вертикален стан. Практикуването на традиционни български занаяти, без значение дали им слагаме етикети "мъжки" и "женски", е един забавен и приятен начин за засилване на връзката между родител и дете.

Мъже споделят недостатъците на това да си млад татко

След като поговорихме за младите майки е време да погледнем и гледната точка на силния пол. Бременността е изживяване за двама, не за е...

Национална кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители. В България кампанията се реализира с подкрепата на Фондация OAK.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com