X
 
 

Отбелязваме Международния ден на бездомните животни

3981 0
Отбелязваме Международния ден на бездомните животни
Снимка: БГНЕС
Този ден се отбелязва в световен мащаб от 1992 г., след предложение на Международното дружество за правата на животните. По думите й, този ден не е много популярен у нас и това е причината да не се организират различни инициативи, свързани с него.

„В България Международният ден на животните се празнува на 4-ти април. Днешната дата е по-популярна в Съединените американски щати и някои други държави, но тук в Европа, където не е много известен, се празнува всъщност през всяка трета събота на месец август”, каза д-р Марина Иванова, ръководител проекти „Грижа за бездомните животни" във Фондация „Четири лапи“ за агенция Фокус.

Според нея, въпреки това, няма нищо лошо и днес да се даде гласност на проблема с бездомните животни, тъй като те не са виновни за състоянието и положението си. По думите й, единствено даването на гласност, би довело до реални решения.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...