Отглеждането на ТЕЗИ растения генерира позитивна енергия у дома

4667
Отглеждането на ТЕЗИ растения генерира позитивна енергия у дома
Снимка: Marjon Besteman / Pixabay

Растенията притежават своя собствена енергия, при едни тя е ясно изразено положителна, при други – отрицателна, така че бъдете особено внимателни какви точно растения/цветя ще отглеждате у дома си. За щастие, не едно и две са излъчващите положителна енергия растения, които се явяват като преграда да защищават вас и вашите близки от негативната енергия на лицемерни, завистливи и недоброжелателни хора. Растения, които не трябва да отглеждате в жилището си са, преди всичко, бръшляна, монстирата, орхидеята. Далеч по-дълъг е обаче, списъкът на растенията, генериращи положителна енергия: бегония, мушкато, азалия, фикус, хлорофитум, драцена… По-долу ще ви дадем подробности за четири цветя – „защитници“ срещу нахлуването на лоши неща у дома ви, когато сте ги засадили там и същевременно се грижат за вашето благополучие.

1. Спатифилум 

Това растение с красиви бели съцветия (наричано „женско щастие“) създава атмосфера на положителни емоции и възпира всякакъв външен негативизъм да проникне в жилището ви. Особено ефективно е при търсещи щастието си самотни/изоставени жени, които не желаят в никакъв случай да се пречи на „връзката“ им.

2. Хризантема

Непретенциозна, и същевременно изящна, мястото на хризантемата е на терасата/балкона. Като ярко цвете, излъчва оптимистична енергия и придава финансова стабилност на семейството. За да действат максимално ефективно срещу злонамерени намерения, хризантемите се засаждат пред входните врати на жилища или офиси.

3. Алое

Алоето е известно с лечебните си свойства и малко хора са наясно, че ако го засадят у дома си, разправиите там ще изчезнат, здравето ще се подобри а излъчваната позитивна енергия ще премахне чувството на постоянна преумора… Със свойството си да привлича просперитет и хармония, ако алоето се разболее и повехне то това е критерий, че къщата е обладана от негативна енергия…

4. Бамбук

Апартаменти, офиси и търговски центрове често са украсени с декоративен бамбук, който е стабилна преграда пред трудности и проблеми, тъй като пречиства навлизащата пространствена енергия. Нещо повече, бамбукът поставен в личното ви пространство рязко намалява ежедневия стрес.

5. Кактус

Стигаме до изключително популярния кактус, известен с многобройните си разновидности. Общото при кактусите е тяхната пословичната непретенциозност по отношение на поливането на растението, което изисква твърде малко количество вода. Причината е в еволюирането на листата до бодили, които, способстват за изпаряването на по-малко вода в сравнение с обикновените листа на растенията. Кактусите излъчват 24 часа в денонощието позитивна енергия, която оправя взаимоотношенията в семейството и на работното място и гони недоброжелателите. Ето защо мястото му е в непосредствена близост до входната врата, в антрето, а може и в кухнята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com